První sice trefili branku svěřenci Petra Silného, ale s hlavičkou do zálohy zařazeného Kratochvíla gólman Zaťko mnoho práce neměl. Poté už se hrálo podle chomutovských not. Po čtvrthodince ještě hlavičkoval těsně mimo z Teplic vypůjčený Kaufman, ale o minutu později už se skóre měnilo. Pikl poslal míč na pravou stranu Česlákovi a následoval centr, na který si naskočil Tafat. A domácí brankář Bojčuk se k tyči natahoval marně - 0:1. Ve 26. minutě mohl zvýšit Česlák, nezvolil však ideální zakončení. Přesto se dočkal, ve 29. si v pohodě zpracoval míč, posunul si ho na pravačku a bombou prostřelil z vápna roudnického gólmana - 0:2. Odpovědět chtěl z přímého kopu Hrdlička, ale k dorážce ve vápně se nikdo z domácích nedostal. Ve 38. minutě další přímý kop Hrdličky tečoval hlavou Ansuma, Radek Zaťko neměl balon pod kontrolou a domácí Kratochvíl skóroval - 1:2.

Ve druhé půli se domácí probudili, ale chomutovští neustále hrozili rychlými protiútoky a vybojovali si i řadu standardních situací. Hráči Roudnice začali sbírat odražené míče, ale kromě střely M. Kučery před brankou nebezpeční nebyli. Na druhé straně Aleš Pikl prováhal v tutovce ideální okamžik k zakončení, ale smutnit nemusel. V 69. si totiž poslal míč do vlastní sítě právě Piklem tísněný Kratochvíl. Chtěl odehrát míč mimo branku na rohový kop, ale trefil se přesně za tyč do vlastní sítě - 1:3. Roudnici dostal do hry kontaktní gól po tečích Svátka a M. Kučery, ale v 79. definitivně rozhodl o výhře hostujícího týmu Česlák, kterého nechala defenziva celku z Podřipska postupovat osamoceného na Bojčuka. Po kličce skóroval do prázdné - 2:4. „Věděl jsem, že mi to „Tafy" (Tafat) dá. Pak jsem tam byl sám a už jsem věděl, že budu dělat kličku. Kdybych vystřelil, tak to kopnu někam za plot," usmíval se dvougólový střelec Česlák. Byly to jeho první branky za Chomutov.

Po výhře se FC posunul na osmé místo České fotbalové ligy. Střed tabulky se nevídaně vyrovnal, týmy na čtvrtém až devátém místě mají všechny po 22 bodech. Třetí Čáslav, kde chomutovští hrají v neděli 10. listopadu, má 26 bodů.

Roudnice nad Labem - FC Chomutov 2 : 4 (1:2)

Branky: 38. Kratochvíl, 73. Svátek - 29. a 79. Česlák, 16. Tafat, 69. vlastní (Kratochvíl), ŽK Kratochvíl - Pikl, r. Grimm, diváků 110.

FC Chomutov: Zaťko - Vait, Hyneš, Kaufman (86. Nečas), Dolejška - Tafat, Doksanský (72. Roubal), Kwame, Česlák - Pikl (81. Klimeš) - Szmek.