Litovat mohl fanoušek, který přišel na stadion pozdě. Byl ochuzen o výstavný gól Anida Hajra. Bosenský záložník domácích se v 5. minutě zbavil elegantně hostujícího obránce a za šestnáctkou napřáhl. A jeho utěšená střela skončila na tyči. Odrazila se a balon zapadl za pravou tyč. Nádherný gól a vedení 1:0 pro Chomutov.

„Ani jsem nečekal, že to tam padne. Byla to střela z dálky a najednou to bylo v síti,“ poznamenal na úkor své branky během zápasu mnohokrát pokopaný Anid Hajro.

Příležitost zvýšit náskok měl Michal Klimeš. Opět to byla střela spoza šestnáctky a opět skončila na konstrukci branky. Tentokrát ale na břevně.

To už ale chomutovští borci hráli zataženě. Pod dojmem rychlého vedení se stáhli a přenechali iniciativu hostům. Ti si ze hry šance proti pozorně bránicím a obětavým domácím nevypracovali. Hrozili hlavně ze standardních situací. Až jednu se štěstím proměnili.

Po půlhodině hry po rohovém kopu trefil míč Josef Petlička ve vzduchu z první a ten se od chomutovského hráče odrazil do protipohybu Radka Zaťka. Vyrovnáno 1:1.

„První poločas nás pak přehrávali. Hráli výborný fotbal, takhle bychom chtěli hrát i my. Byl to snad první mančaft, co tady chtěl hrát fotbal. Zatlačili nás a my jsme na to reagovali střídáním. Dali jsme dalšího hráče do prostředka a pak už neměli tolik prostoru,“ popsal průběh první půle trenér Ladislav Doksanský.

Do druhého poločasu nastoupil místo Tomáše Svobodu Petr Proll a postavil se na levý kraj obrany. Z tohoto postu se před obranu jako klín vysunul David Zahradník a začalo to fungovat.

V 54. minutě následoval daleký odkop z vlastní šestnáctky, bijec Boček se zmocnil míče, probil se přes dva obránce a nekompromisně prostřelil Štěpánka v bráně hostí. Zaslouženě si pak užil oslavu branky, vystřelil totiž vítězství.
„Jsou to důležité tři body. Hráli totiž výborně. Šance byly na obou stranách, nějaká okénka se tam objevily,“ kvitoval výkon obou týmu Ladislav Doksanský.

Pojistit vítězství mohl opět Martin Boček. Po přiťuknutí Hajra střílel z otočky jenom těsně nad bránu hostí. Na druhé straně vytáhl parádní zákrok Radek Zaťko. Dvacet minut před koncem hlavičkoval z pěti metrů útočník týmu z Nymburska přesně k tyči, ale Zaťko vytáhl zázračný zákrok a jeho hlavičku k zemi stačil zlikvidovat.

Pak už si Chomutovští vítězství pohlídali. I za cenu dvou žlutých karet pro nejzkušenější hráče v posledních minutách utkání, technické ekvilibristiky Muamera Mešiče a bojovnosti ostatních zvítězili nad výborným soupeřem 2:1.

A tak se z domácí šatny nesl po zápase vítězný pokřik, zato hráči hostí se trousili do kabiny se svěšenými hlavami.
„Neměli jsme prakticky žádné šance. V prvním poločase jednu, kterou jsme proměnili po signálu ze standardky. Druhou možná tři. Myslím, že domácí vyhráli zaslouženě. Měli výraznější touhu vyhrát," pravil zklamaně po zápase trenér hostí Jiří Kafka.

FC Chomutov – Sportovní sdružení Ostrá 2:1 (1:1)

Branky: 5. Hajro, 54. Boček – 31. Petlička. Rozhodčí: Šulcová - Pekař, Baum. ŽK: 3:3. Diváci: 110.

Chomutov: Zaťko – Mešič, Kunart, Kubík, Zahradník, Hajro (90. Rohla), Gedeon, Klimeš, L. Svoboda, T. Svoboda (46. Proll), Boček.

Ostrá: Štěpánek – Bejbl, Bureš, Kouba, Řezníček (76. Todorovič), Hudec (70. Vild), Herzán, Mařík, Petlička, Vobořil, Habrun.