Třetí zápas a první prohra. I když hra vypadala dobře, rozhodují góly. A o jednu branku více vstřelily domácí Louny. Chomutovští fotbalisté si tak připsali první prohru v letošní divizní sezoně. Na lounském stadionu Ladislava Nováka prohráli hráči FC Chomutov 1:2 a v tabulce divize B jsou na 3. místě.

Již v úvodu hosté hrozili z vypracovaných akcí, ale Richard Pěnička ani jednou domácího brankáře Pokorného nepřekonal. Po půlhodině hry přišla další příležitost Chomutovských, ale hlavní rozhodčí ruku v pokutovém území neodpískal. Když za záda lounského brankáře neprošla ani střela Anida Hajra, prosadili se domácí. Filip Schettl vyskočil v pokutovém území nejvýše, překonal dobře chytajícího Michala Hůlu a dostal Lounské do vedení (1:0).

Utkání Spořic (v modrém) proti Klášterci
Derby ve Spořicích a v něm sedm gólů! To se jen tak nevidí

Ve druhém poločase pokračovala aktivní hra z obou stran a 441 diváků se mělo na co dívat. Ze strany hostů se gólově neprosadil Lukáš Svoboda ani Vojtěch Kubík, který se dostal po samostatné akci z vlastní poloviny až před branku domácích. Míč ale poslal těsně vedle levé tyče domácích.

Prosadil se až stabilní střelec Martin Boček. Dostal přihrávku z levé strany od Lukáše Svobodu a nemýlil se. Poslal míč do sítě bezmocného Pokorného a zaslouženě vyrovnal na 1:1.

Nakonec ale o vítězi rozhodla jedna chyba v závěru utkání. Z levé strany odcentroval 12 minut před koncem domácí útočník a nabíhající Vojtěch Trup překonal hlavou bezmocného brankáře Michala Hůlu (2:1).

FK Seko Louny – FC Chomutov 2:1 (1:0)

Branky: 37. Schettl, 78. Trup – 65. Boček
Rozhodčí: Hodek – Duda, Plzák. ŽK: 3:2. Diváci: 441

Chomutov: Hůla – Hajro (55. T. Svoboda), Kunart, Kubík, Chaloupka, L. Svoboda, Gedeon (62. T. Janošík), Klimeš, Mešič (77. Zahradník), Pěnička, Boček