Další přípravné utkání sehráli v sobotu na umělém povrchu v Mostecké ulici fotbalisté FC Chomutov.

Jejich soupeřem byl divizní tým Baníku Souš a pro oba soupeře šlo hlavně o testy nových hráčů. V domácí sestavě se tak objevil v prvním poločase gólman Jakub Stehno, do druhé půle nastoupil Přemysl Lipš, který odchytal poslední přípravu s Varnsdorfem. V základní sestavě nastoupili Martin Válek i Renato Čilič. Válek je hráčem týmu Arsenal Česká Lípa, který v probíhající sezoně hraje krajský přebor Libereckého kraje. V odehraných přípravných utkáních dostává pravidelně příležitostna levé straně obrany Milan Grubiša. I po nočním sněžení se na dobře upraveném hřišti v průběhu utkání objevili chomutovští Ladislav Nutil, Patrik Kopečný, Daniel Čapík a Petr Nový. Naopak v sestavě už nebyli testovaní hráči ze zahraničí, kolonie z Bosny a Hercegoviny Obradovič, Dhajtarevič, Dedejič, podobně i dvojice testovaná z finské ligy - Ozor Michael Tochukwu a Charles Okere. To samé platí i pro Armina Saleka, dalšího fotbalistu z Bosny a hercegoviny, který hraje krajský přebor za Tatran Kadaň.

V samotném utkání byly k vidění dva rozdílné poločasy. První půli vyhráli hosté 2 : 0, když je dostal „na koně" pokutový kop, který bezpečně proměnil Zápotocký. Neuběhlo ani pět minut a Baník přidal další branku, když přesný centr proměnil hlavou Tůma. Chomutovští měli několikrát příležitost nepříznivý stav snížit, na branku Souše směrovaly střely Doksanského, Dolejšku, Česláka, ale stav po prvních 45 minutách zůstal příznivý pro hosty.

Druhý poločas to již bylo „jiné kafe" v podání chomutovských fotbalistů. Vyvinutý tlak od začátku druhé půle se jim vyplatil již po čtyřech minutách , to v 49. minutě snížil testovaný Válek. Domácí i nadále neustále útočili a nešetřili střelbou na branku Souše. Další gól přidal po spolupráci s útočníky Marek Vait a obrat v zápase dokonal zkušený Ladislav Doksanský. Jeho střela skončila i s pomocí hostujícího obránce v síti. Hráči FC měli i v dalším průběhu utkání další příležitosti na zvýšení skóre, ale nakonec se stal pravý opak. V závěru duelu chomutovská obrana zaváhala a na konečnou remízu srovnal dvojbrankový Tůma.

Fotbalisté FC Chomutov mají odehraná čtyři přípravná utkání, dalších pět je ještě čeká. Nejbližší zápas hrají v sobotu 1. února s juniorkou Slavie Praha. Utkání se hraje opět na umělce v Mostecké ulici, začátek je v 11:00 hodin.

FC Chomutov - Baník Souš 3 : 3 (0:2).

Branky: Válek, Vait, Doksanský - Tůma 2, Zápotocký (PK). Rozhodčí: Dušek - Mayer, Pokrývka.

FC Chomutov: Stehno (Lipš) - Vait, Klimpl, Grubiša, Dolejška, Česlák, Doksanský, Pikl, Válek, Čilič, Tafat, střídali Nutil, Kopečný, Čapík, Nový. Trenér: Robert Vágner.