Šikovný a talentovaný fotbalista Jan Polcar se v devatenácti letech dostal na podzim do základu divizního týmu FC Chomutov. Zvládl přechod z dorostu mezi chlapy, teď ale dle jeho vyjádření chce skončit s fotbalem a zahodit roky dřiny.

Trenér Pavel Chaloupka, bývalý československý reprezentant a trenér FC Chomutov, neskrýval po posledním přípravném utkání před sezonou své zklamání: „Nechápu toho frajera! Znám ho od pěti, šesti let, trénoval jsem ho. V týdnu před generálkou oznámil, že končí s fotbalem. To nepochopím," neskrýval své zklamání mistr Československa s Bohemians Praha.

Zaťko: Je to rychlostní typ a univerzál

Jan Polcar přestoupil do chomutovského týmu před dvěma lety jako dorostenec z Mostu, předtím nastupoval za Ervěnice. Ostatně, věkem stále ještě patří mezi dorostence. Jako fotbalistu si ho váží sportovní manažer FC Chomutov Radek Zaťko: „Fotbalista je to dobrý. Je to rychlostní typ a hlavně univerzál. Dokáže si svoje uhrát na vícero postech. Je výborný na černou práci v útoku. Talent v sobě má, kdyby na sobě poctivě pracoval, časem by mohl hrát vyšší soutěž."

Čtěte také: Generálka byla ke koukání, teď už čeká na chomutovské fotbalisty start divize

Na jednu stranu chomutovského podhrotového hráče trápí delší dobu zranění kolena, na straně druhé, když teď zmizí z fotbalové scény…

„Má problémy s kolenem, vitamínové injekce zatím nezabraly. Řekl jsem mu, že když se rozhodne pro návrat, dveře u nás má otevřené. Fotbalově se teď vyvíjí, zvládl přechod z dorostu mezi muže, což je důležité. Nastupoval, začal se dostávat do fotbalového povědomí. Myslím si, že po fotbale se mu bude stýskat. Ale když se ztratí na jeden, dva roky skautům z očí, fotbalově o něm nebudou vědět," uvažuje sportovní manažer klubu o další fotbalové kariéře mladého útočníka.

Devatenáctiletý talent

„Ano, má problémy s kolenem a někdy šel i přes bolest. Ale teď se úplně vybodl na mančaft, to je nepochopitelné. Asi má teď jiné zájmy a fotbal jde na druhou kolej. Přitom je to devatenáctiletý talentovaný hráč, má v sobě potenciál. Pochopím, kdyby přišel a řekl zkusím to čtrnáct dní a když to nepůjde, končím," zakončil debatu Pavel Chaloupka, účastník mistrovství světa 1982 ve Španělsku.

Vyjádření Jana Polcara se redakci nepodařilo získat. Žádost o rozhovor slušně, ale rezolutně odmítl: „Dobrý den. Děkuji, nemám o rozhovor zájem."