Kdo se stal výhercem 4. kola Chance být hvězdou? Šestnáctiletý Petr Votruba ze severočeských Vejprt. Fotbalista, který se svému koníčku věnuje od pěti let.

I když hraje stopera, neváhá se postavit na tréninku i do brány. Právě jeho zákrok na tréninku Slovanu Vejprty mu přinesl ocenění. Může se teď těšit na tričko s patronem soutěže, Lavim z Vyšehradu, tisícikorunový kredit na sázení a sportovní osušku. Navíc pro svůj klub Slovan Vejprty, který hraje okresní soutěž, zajistil dvě sady rozlišovacích dresů a nosič na láhve.

Ale doteď ve Vejprtech o cenách nemají ponětí: „Nevědí o tom. Nechci pospíchat. Řeknu to, až když ceny přijdou,“ projevil skromnost šikovný mladík.

Hokejisté Sparty. Ilustrační foto.
Kam zajít v těchto dnech v chomutovském regionu za sportem

A jak se dostal k soutěži Chance být hvězdou? „Viděl jsem videa na Facebooku „Chance být hvězdou“. Zkusil jsem to, nahrál video a vyšlo to,“ je rád za svůj úspěch.

Kariéra mladého kluka se odvíjí postupnými kroky. Idolem pro něho je dědeček. „Když jsem byl malý, vedl mě k fotbalu můj děda s babičkou a mámou. Děda byl velmi dobrý fotbalista a chtěl, abych byl k něčemu vedený. V pěti letech mě už učil kopat a základy fotbalu. Časem jsem se dostal do týmu FK Jiskra Kovářská, kde jsem začínal v přípravce,“ vzpomíná.

„V šesti letech jsem hrál v základu a začal střílet góly. V Kovářské jsem hrál do svých 14 let a potom jsem přešel do staršího dorostu, který se spojil s vejprtským týmem. Bohužel, ten se ale rozpadl a chtěl jsem zkusit fotbal v Chomutově. To mi vyšlo, ale neměl jsem příliš času jezdit na tréninky Junioru Chomutov. Tak jsem se rozhodl, že půjdu hrát do města, kde žiji, což jsou Vejprty. V lednu už budu mít registračku v týmu Slovanu Vejprty.“

Deník nám fandí
DENÍK NÁM FANDÍ: Představujeme další fotbalový tým

Unikátní projekt sázkové kanceláře Chance a Deníku si dal za cíl podpořit amatérský fotbal. Možnost předvést prostřednictvím videa svůj um, radost či cokoli z fotbalu můžete ještě v dalších podzimních kolech. Speciální porota týden co týden vybere nejoriginálnější video.

Výsledky najdete vždy v pondělním vydání Deníku. O celkovém vítězi, jenž získá telefon iPhone 8 a výrobu dvou profesionálních sad dresů, rozhodne los.