Dva zápasy a čtyři body. Cesta za záchranou divize v podání AFK LoKo zatím vypadá slibně. Po úvodní remíze v Lovosicích si v prvním domácím utkání připsala LoKotka plný bodový zisk.

Začátek utkání s Úvaly nevypadal ale nijak valně. „Bohužel, prvních dvacet, pětadvacet minut jsme nekombinovali. Nakopávali jsme dlouhé balony, což nám vysloveně nesedí," nebyl spokojen Přemysl Bičovský. Zato posledních patnáct minut prvního poločasu bylo ze strany domácích fotbalistů velice vydařených. Začali sbírat balony uprostřed pole a již před góly vypadalo několik akcí velice nadějně. Až přišla 39. minuta, Ježdík zatáhl balon po levé straně a poslal do šestnáctky pas. Daniel Šmok se z první opřel do míče a nádherně trefil pod břevno. Jenom o dvě minuty se prosadil Oleg Dukhnich, který uplatnil důraz na malém vápně a dostal vedle brankáře Marka míč do sítě podruhé. „Když jsme začali kombinovat, podařilo se nám vstřelit dvě rychlé branky a mohli jsme dát i třetí," připomněl trenér AFK. Mezi střelce se mohl zapsat Djiby Ba, který minutu před koncem poločasu vrátil do sítě míč vyražený brankářem Úval. Branka ale neplatila pro odmávaný ofsajd. „Podle mě to byl jasný gól, ale rozhodčí zapískal ofsajd," řekl k situaci střelec neuznané branky.

Chomutovský záložník se ale gólu přece jen dočkal. Dvanáct minut před koncem utkání poslal Ježdík z pravé strany centr na hlavu Šmoka, který vrátil míč na malé vápno. Tam se položil do přihrávky Djiby Ba a hlavou zvýšil už na tříbrankový rozdíl. „Čekal jsem na pětce na míč, ale šlo to až na druhou stranu. Vrátil mi to před branku a já jsem to tam dal hlavou," popsal Djiby Ba pojišťující gól utkání.

Třetí branka mohla padnout už dříve. „Na začátku druhé půle jsme měli rychlé protiútoky a šli jsme sami na brankáře. Bylo to ale brzo vystřelené, chtělo to ještě trochu podržet. Redzič mohl pokračovat, nikdo u něho nebyl. Kdyby šel dalších pět, sedm metrů sám, asi by branku vstřelil. Takto brankář stačil ještě reagovat," vysvětlil správné řešení situace československý internacionál.

V utkání se nakonec branky dočkaly i Úvaly. V 83. minutě se prosadil hlavou Regner a stanovil konečný výsledek. „Zase jsme si to zdramatizovali vlastními chybami a dostali jsme branku. Pokud jsme hráli kombinačně, tak bylo všechno v pořádku. Když jsme začali bláznit, tak jsme neudrželi balon a objevila se i spousta zkažených přihrávek. Tím jsme se dostávali pod tlak soupeře," zkritizoval Přemysl Bičovský své hráče za konec zápasu .

AFK LoKo Chomutov - SK Úvaly 3:1 (2:0)

Branky: 39. Šmok, 41. Dukhnich, 80. Ba - 84. Regner.

Sestava LoKo: Plochý - Pavlica, Novák, Olejník, Heier - Ježdík, Ba, Doksanský (76. Holman), De Paula Santos (15. Šmok) - Redzič (89. Sedlák), Dukhnich.