„Je to hezkej výsledek, ale až v průběhu sezony se ukáže, jak je cennej. Nemůžu teď totiž říct, jak je Chomutov silnej. Myslím si ale, že potkáme v soutěži silnější mužstva," radoval se z vysokého vítězství trenér Modlan Miroslav Janota.

Trenér LoKo Zdeněk Slowik ocenil kvalitu soupeře. „Viděl jsem jejich zápas. Mají dobře poskládaný tým, mládí proložené se zkušenostmi. U nás se kádr stále tvoří, z loňské sezony tady nezůstal pomalu kámen na kameni," popsal realitu chomutovský trenér.

I když Chomutovští mohli jít v prvním utkání sezony do vedení. Velkou šanci měli již ve druhé minutě, když šel chomutovský hráč sám na brankáře. Opět se ale potvrdilo známé „nedáš – dostaneš"! Už ve čtvrté minutě Modlany vedly 2:0, když se trefili Pavel Karlík a Jan Franc, největší letní posila Baníku.

A šance byly potom na obou stranách. „Kdybychom proměnili naše příležitosti, tak bylo dávno po zápase. Třetí gól jsme přidali ale až minutu před koncem první půle," glosoval Janota první poločas.

Hráči LoKo se ale v prvním poločase i přes tři inkasované branky drželi, v poli se dokázali Baníku vyrovnat. Na prvních brankách se  podepsali krajní obránci a brankář, u třetí byl střelec neobsazený a měl spoustu volného prostoru. LoKotka měla také dvě, tři příležitosti, ale hostující hráči je nedokázali proměnit.

Pokud pak měli Chomutovští o poločasové přestávce nějaké myšlenky na zvrat, po čtvrtém obdrženém gólu je rychle přešly. „Pak už šla u kluků psychika dolů, a tím nám i rychleji odcházely fyzické síly. Zápas jsme nezvládli. Ale někdy je lépe prohrát 0:6 než 0:1. Musíme se dát dohromady jako tým," je si vědom Zdeněk Slowik.

TJ Baník Modlany – AFK Lokomotiva Chomutov 6:0 (3:0)

Branky: 2., 52. a 75. Pavel Karlík, 44. a 59. Tomáš Vavrinec, 4. Franc. Rozhodčí: Zavadil – Roháč, Ipser. ŽK: 1:2. Diváci: 80.

Modlany: Slanina – Salák (59. Ruda), Džuban, Tesařík (54. Ludík), Formánek (46. Šedina) – Paseka, Doležal, Franc, Kupka – T. Vavrinec, P. Karlík (75. Sedlák). Trenér: Janota.

Chomutov: Plochý – Heier, Laštovka, Chmelan (61. Valenta), Žďánský (54. Vintrlík), Tichý, Andrš (88. Hrubý), Sojčík, Sedlák, M. Slowik, Kadlec. Trenér: Z. Slowik.