„Hlavně závěr jara byl tristní. Je to škoda, na druhou stranu je to ponaučení a doufejme, že se nadýchneme k lepším zítřkům," řek kladenský kouč Ivan Pihávek a litoval, že jeho svěřenci si nedokázali v první půli vypracovat náskok.

„Měla skončit 6:2, bohužel jsme opět dělali těžké individuální chyby, které se s námi táhnou celé jaro. To nás odrovnalo od špičky," řekl kouč SK Kladno.
Díky dvěma gólům Šímy vedlo Kladno 2:1, Chomutovští však měli ještě lepšího střelce. Dlouhánovi Martinu Bočkovi se povedl čistý hattrick, přičemž dvakrát rozvlnil síť z pokutových kopů. Hosté mimo penalt dvakrát skórovali okamžitě potom, co Kladenští spálili svoji velkou šanci.

Domácí až v závěru utkání korigovali na 3:4 a to už si Chomutov výhru nedal vzít. Třetí domácí gól padl zásluhou dorostence Šimona Procházky, jenž se v posledních vteřinách sezony ve svém třetím startu za áčko dočkal první trefy mezi dospělými.

Chomutov se zachránil v divizní soutěži, vydařeným závěrem sezony získal celkem 39 bodů a skončil na 10. místě divize, skupiny B. Při bodové shodě s Rakovníkem, o jeho lepším umístění rozhodly vzájemné zápasy, které oba vyhráli Chomutovští. V Rakovníku 4:0 a na domácím hřišti 2:1.

SK Kladno – FC Chomutov 2:4 (2:2)

Branky: 4. Šíma, 36. Šíma, 90. Procházka – 22. Klimeš, 45. Boček (pen.), 62. Boček (pen.), 68. Boček. Rozhodčí: Pastyřík – Duda, Szikszay. Bez ŽK. Diváci: 158.

FC Chomutov: Zaťko – M. Dolejška, Kunart, Kubík, Grubiša, Šebek, Klimeš, Gedeon, Svoboda (73. Chaloupka), Zahradník, Boček.