Jako na houpačce. Fotbalisté AFK LoKo prohrávali 0:2, vyrovnali na 2:2, aby dostali další dva góly. Pak ještě snížili, ale vše vyřešila branka Vroutku na 5:3. Fotbalisté týmu FK Vroutek jsou po podzimu na 6. místě I.A třídy, LoKotka je s jedenácti body předposlední.

První poločas 40 diváků na stadionu na Březenecké příliš nezahřál. Domácí měli více šancí, ale gól se jim nepodařilo vstřelit. Naopak to byli hosté, kteří vstřelili branku už v 7. minutě. Poprvé v zápase se prosadil Jan Kukla. První poločas patřil tomuto hráči, protože pět minut před koncem zvýšil už na dvoubrankový rozdíl.

Piráti Chomutov - Dynamo Pardubice.
Soutěžte s Deníkem o vstupenky na zápas hokejových Pirátů se Spartou

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se ale začaly dít věci. Záložní řada domácích se výrazně podílela na akci, na konci které byl Marek Žďánský a snížil na 1:2. Povzbuzený domácí tým směřoval k vyrovnání, zvýšil tlak a vyplatilo se. Jiří Kubík v 66. minutě vyrovnal na 2:2 a začínalo se od začátku.

Závěreční minuty patřily ale hostům. Zpřesnili útočné akce i střelbu na branku a v 68. minutě je poslal opět do vedení Jaroslav Sulovský. Když jedenáct minut před koncem Jakub Pelikán pronikl středem hřiště a proměnil své sólo, zdálo se rozhodnuto.

Vroutek nenechal nic náhodě

Jiskřičku naděje ještě vykřesal v 83. minutě Radek Kubík, ale to bylo to poslední ze strany LoKotky. Skóre uzavřel po úniku dvě minuty před koncem posledního podzimního utkání opět Pelikán a potvrdil zaslouženou výhru Vroutku 5:3.

Na jaře budou hrát hráči LoKotky o záchranu. V prvním utkání přivítají v sobotu 24. března čtvrtý tým skupiny B Sokol Domoušice. Fotbalisté Vroutku otevřou jaro ve stejném termínu na stadionu Sokola Březno.

LoKo Chomutov - FK Vroutek 3:5 (0:2)

Branky: 48. Žďánský, 66. J. Kubík, 83. R. Kubík - 7. Kukla, 40. Kukla, 68. Sulovský, 79. Pelikán, 88. Pelikán
Rozhodčí: Dvorský - Fojta, Čáka. ŽK: 1:3. ČK: 1:1 (Hrubý Machyna). Diváci: 40

AFK LoKo Chomutov: Rosa - Hrubý, Žďánský, Šmok, Kubánek, Šimon, J. Kubík, Vondráček, Hvozda, Pazderka (59. R. Kubík), Štol (80. Fibrich)

FK Vroutek: Klíč - Žák (5. Veselský), Vlček, Sulovský, Zvoníček, Machyna, Heinc (46. Pelikán), Baierl, Gutwald, Chroust, Kukla