Poslední tři body přivezla v sobotu z Českého Brodu a stáhla ho do pásma sestupu. Fotbalisté Českého Brodu, kteří bodují hlavně ve venkovních utkáních, nedokázali na jaře bodovat ani ve svém druhém vystoupení před vlastními fanoušky a s Chomutovem prohráli 2:4.

Fotbalisté LoKotky byli ve všech činnostech nejméně o třídu lepší. Pozorně bránili a vyráželi k nebezpečným brejkům, které využívali. Domácím prakticky nic nedovolili, ti se prosadili až v závěru zápasu.

Již v desáté minutě přišla ztráta míče u českobrodských na vlastní polovině, do ulice dostal přihrávku Redzič a z deseti metrů prostřelil brankáře Sovu. Jednobrankovým náskokem skončil i první poločas, ale naděje a představy domácích do druhé půle zmrazil hned po dvou minutách Ježdík, který z brejku zvýšil už na 2:0. A když se po hodině hry prosadil opět Redzič, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

Komplikace pro AFK mohla nastat osm minut před koncem, když si prudký centr Brabce od rohového praporku srazil do vlastní sítě chomutovský Heier. Vzápětí ale pochyby o vítězi odmítl opět Almir Redzič, který zkompletoval svůj hattrick. Nákopem od půlící čáry přeloboval daleko před bránou stojícího Sovu a pojistil druhé jarní vítězství LoKotky. V závěru již jen kosmeticky upravil na konečných 2:4 Šťastný, který dostal od Vobořila pěknou přihrávku mezi obránce a sám před Divkovičem nezaváhal.

Výhrou se fotbalisté AFK přiblížili ostatním celkům divize, na předposlední Aritmu praha ztrácejí jeden bod, na další čtyři celky body čtyři.

O další body v cestě za záchranou budou svěřenci trenéra Bičovského bojovat v sobotu 29. března od 10:30 hodin, kdy hostí silný pražský celek z Motorletu. Utkání se odehraje již v domovském areálu LoKo na Březenecké v Chomutově.

SK Český Brod - AFK LoKo Chomutov 2:4 (0:1).

Branky: 82. vlastní Heier, 89. Šťastný - 10., 60. a 87. Redžič, 47. Ježdík.  Rozhodčí: Šlapák. ŽK:2:2. Diváci: 120.

AFK LoKo Chomutov: Divkovič - Pavlica, Novák, Olejník, Heier - Šmok (46. Sudek), Čonka (84. Sedlák), Djiby Ba, Ježdík (88. Kešner) - Redzič (89. Gabčo), Dukhnich.