A kadaňské holky nebudou mít lehký úkol, do skupiny totiž dostaly obhájce titulu Chemconex Vysočany. „Chemconex je nejsilnější možný soupeř, obhájce titulu. Dále tam máme Rakovník, s kterým jsme hráli v krajské části soutěže a známe ho. Co se týče dalších dvou týmů, o těch budu teď sbírat informace," komentoval vylosování trenér týmu Marián Gorol.

Sokol Ocmanice a Platan Protivín jsou dva neznámí soupeři, kterých hru bude sledovat Gorol. Ale svým svěřenkyním do finálové části věří: „Naše holky jsou šikovné, během sezony se daly dohromady. Chtěli by jsme podat co nejlepší výkony, už teď se na finálový turnaj poctivě připravujeme," komentoval přípravu trenér týmu.

Kadaň začne souboje ve skupině v sobotu 22. června v 08:40 hodin s Rakovníkem a postupně se utká i s ostatními týmy ve skupině. Pak už nastanou boje play-off o konečné umístění.

O pořadatelství finále futsalového poháru žen se snažily tři města Ostrava, Třebíč a Kadaň. Podle člena komise Asociace futsalu ČR Herzoga jednoznačně zvítězila Kadaň. „Výběrové řízení mělo několik specifických požadavků. Ostrava nesplnila zadané podmínky. Třebíč, i když nabídla solidní podmínky, tak ty neměly na nabídku Kadaně. Kadaň nabídla lepší organizační zabezpečení, z toho důvodu bylo finále přiděleno Kadani. Po dnešním rozlosování jsem přesvědčen o tom, že laťka ohledně organizace bude oproti loňskému ročníku v Šumperku opět o něco výše," komentoval pořadatelství Kadaně Herzog.

Kadaňští si možnost uspořádání finálového turnaje považují: „Je to čest pro Kadaň a chomutovský kraj, že jsme dostali pořadatelství republikového finále. Usilujeme ještě o finále poháru mužů, to by se případně odehrálo v prosinci 2013," komentoval aktivitu Kadaně předseda Betisu Jaroslav Mezera.

Královské město ale čeká i jiné vyvrcholení futsalové sezony. V předvečer finálové části žen je připravený souboj ve finále krajského poháru mužů. To domácí Betis vyzve buď prvoligovou Balticfloru Teplice nebo Combix Ústí nad Labem.