"Nebyl to tak jednoduchý zápas, jak se zdá podle výsledku. Jsem spokojený s tím, že se nám podařilo přenést do zápasu některé věci z tréninku. Celkem fungovala pravá strana," hodnotil utkání trenér FK Teplice Stanislav Hejkal.

V dresu sklářů se poprvé představil Jakub Mareš, zatím největší letní eso Severočechů, svůj debut si odbyl i Igor Paradin z ruského Krasnodaru, který na Stínadla přichází na roční hostování s opcí na případný přestup. Oba hráči ukázali velký potenciál, fanouškům se líbili. "Jsem spokojený i s tím, že jsem dostali do hry hráče, které jsme přivedli. Měli jsme ale proměnit víc šancí," přidal Hejkal. 

Tepličtí se v kombinované sestavě chvíli hledali, do přestávky ale dali dva góly. Jako první se trefil Hora, který měl v posledních týdnech zaječí úmysly. Jak se ale zdá, i v příští sezoně bude oblékat žluto-modrý dres, vedení Teplic ho do Jablonce pustit nechce. "Jsem rád, že jsme Horu udrželi. Doufám, že nám pomůže. Beru ho jako další letní posilu," tvrdí teplický lodivod s úsměvem na tváři. 

Během prvních 45 minut se ještě prosadil hlavičkou Žitný. Není bez zajímavosti, že na obou dvou brankách měl podíl Paradin. 

Po přestávce se mohl mezi střelce zapsat Mareš, svou šanci ale nevyužil. To Kostka, který je v Teplicích na zkoušku, byl přesnější. V posledních deseti minutách upravili na konečných 5:0 Žitný a Ljevaković. 

V sestavě prvoligového celku chyběli Royo a Nazarov, nové letní tváře. "Royo si natrhl sval. Nazarov přijel s drobným zraněním, teď to doléčuje. Podle mě ale bude další platný hráč," informuje Hejkal. 

Budou ještě Teplice posilovat?  "Ještě řešíme jedno jméno. S tím hráčem i s klubem jsme domluvení, ale je po zranění. Musíme ještě zjistit jeho zdravotní stav." 

Žlutomodré čeká v týdnu soustředění v Písku. "Na soustředění budeme ladit technicko-taktické věci. Budeme to ladit i systémově. A úvod ligy? Snad přežijeme ten velice těžký los," uzavřel Hejkal. 

FK Teplice - Baník Sokolov 5:0 (2:0)
Branky: 23. Hora, 27. a 88. Žitný, 68. Kostka, 81. Ljevaković.
FK Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek (55. Čmovš), Shejbal (55. Hasil), Paradin - Žitný, Trubač, Kučera (55. Ljevaković), Moulis (46. Kostka) - Mareš (55. Jindráček), Hora.