Rozmary počasí umožnili diviznímu týmu FC Chomutov sehrát až třetí plánované utkání jarní části fotbalové divize. FC Chomutov se chystal soupeři oplatit podzimní prohru 1:2, ale nepodařilo se a prohrál v penaltovém rozstřelu. Utkání rozhodlo několik chyb a vyhrát v základní hrací době mohly oba týmy. Chomutov však doplatil na hrubou chybu v rozehrávce a penaltu. Smutným hrdinou obou byl gólman Radek Zaťko.

Málo pohybu

Zápas zprvu nesl všechny znaky začátku soutěže. Na hřišti na obou stranách chyběl pohyb a hráči tak často místo pohledné kombinace volili nakopávané míče. Přesto přinesl první poločas několik gólových šancí. S vypětím všech sil tahal domácí gólman Zaťko v 19. minutě míč zpod břevna. Pak domácí na soupeře zatlačili, ale z územní převahy vytěžili jen rohový kop, který branku nepřinesl. Ani další dvě šance Richarda Pěničky ke gólu nevedly. Té se natěšení domácí fanoušci přece jen dočkali. Už v nastaveném čase poslal hlavou míč za záda lounského gólmana Jakuba Pokorného Martin Boček.

Louny tlačí

Po návratu ze šaten přišel očekávaný tlak hostů. Vytěžili z něho tři rohové kopy, ale bez gólového efektu. Šanci vyrovnat však nabídl hostům o chvíli později domácí gólman Radek Zaťko. Při rozehrávání míče od brány se dostal pod tlak a volil kolmou přihrávku středem hřiště. Tu však zachytili hosté a Daniel Kasal nabízenou šanci využil. Radost hostů však po dvou minutách zchladil Boček, který vrátil efektně patičkou domácím vedení.

Rozhodnutí

Na hřišti se poté přitvrdilo a rozhodčí jen tak držel utkání pod kontrolou. Hosté se cílili ukřivděni, ale dočkali se satisfakce v podobě pokutového kopu. Zeman dostal šanci přidat druhý gól a nemýlil se. Do konce zápasu zbývalo půl hodiny, ale oba týmy jako by vyčkávaly, co bude. Branky se tak diváci už nedočkali a tak o druhém bodu rozhodovaly penalty. Hosté proměnili čtyři a domácí jen tři. Bylo rozhodnuto, hosté si domu z Chomutova odvezli dva body.

Ohlasy po utkání: 
„Myslím, že jsme nehráli tak špatně. Škoda šancí, co jsme nevyužili. Musíme se z těch chyb poučit," řekl po utkání útočník Chomutova Lukáš Svoboda.
„Nehráli jsme tak, jak jsme chtěli. Neodvedli jsme stoprocentní výkon a to je pak těžké vyhrát. Především jsme měli málo pohybu. Navíc nám na podzim skončili dva hráči a jejich nepřítomnost je na hřišti znát. Na to bych se ale vymlouvat nechtěl. Chce to dostat víc míčů před bránu," zhodnotil zápas domácí trenér Ladislav Doksanský.