Vypadá to jako další ústupek města ve prospěch fotbalistů. Oni to ale považují za likvidační. Zastupitelé se budou znovu zabývat nesplacenou půjčkou fotbalového klubu FC Chomutov.

Fotbalisté totiž městu stále dluží 1,5 milionu korun, které si půjčili loni. A nezvládnou je splatit ani do konce června, jak zní aktuální smlouva. Klub proto město požádal o další odklad, a sice do konce příštího roku. S tím, že letos zaplatí alespoň část peněz.

Radním se ale termín 31.12. 2017 nezdál. A zastupitelům doporučují posunout termín jen do konce tohoto roku. „To je pro nás likvidační," komentoval záměr radních Radek Zaťko, jeden z majitelů klubu. „Do konce roku celou sumu splatit nedokážeme."

Definitivní slovo budou mít ovšem zastupitelé, kteří návrh dostanou na stůl v pondělí. S těmi chce vedení fotbalového klubu ještě jednat, zda by se přeci jen nepřiklonili k pozdějšímu termínu. „S některými se sejdeme a vysvětlíme jim, jaký je náš návrh a co nás k němu vede," potvrzuje Zaťko.

Vedení města bude naopak prosazovat prodloužení pouze o šest měsíců. Podle primátora Daniela Černého však ani radní nechtějí fotbal dostat do potíží. „Na druhou stranu chceme mít nástroj, jak fotbalový klub tlačit k tomu, aby peníze sháněl," vysvětluje. „Pokud uvidíme snahu a podaří se jim i něco splatit, není problém se před koncem roku znovu sejít a třeba splacení znovu prodloužit," dodal.

FC Chomutov finančně strádá již delší dobu. Těžkosti mu přinesl hlavně přesun do nového areálu na Zadních Vinohradech, který je daleko nákladnější než původní hřiště u lázní.