Po jedenácti odehraných kolech byl Chomutov na šestém místě tabulky, Ovčáry až na dvanáctém. V domácím zápase porazili Chomutovští Kunice 2:0 a chtěli výhru potvrdit i na venkovní půdě.

Domácí ale chtěli zapomenout na vysokou porážku od Pardubic, to prokazovali od začátku zápasu. V první šanci se objevili ve třetí minutě hosté, poté ale Ovčáry získávaly čím dál větší převahu. Nejdříve trefily břevno Zaťkovi brány, ve třinácté minutě již ale udeřily.

Hyka po zemi překonal Zaťka a odstartoval útočný koncert domácích. Do šancí se dostali i chomutovští, góly však padaly pouze do jejich branky. Ve dvacáté minutě zvyšoval na 2:0 hlavou Viskup a hned o dvě minuty později zasadili domácí Chomutovu další ránu. Opět z pravé strany zakončil Martínek a ve 22. minutě tak domácí vedli 3:0 a schylovalo se k debaklu.

Hosté do poločasu domácího brankáře vůbec neohrozili, zamezili ale dalším zásahům domácích a do kabin se tedy šlo za stavu 3:0.
Do druhé části hry přišli hosté jako vyměnění, dostávali se do šancí, vytvářeli si standardní situace, branku ale vstřelit nedokázali.

V závěru utkání se Chomutov hnal alespoň za čestným gólem, Šmidrkal ale trefil odkrytou domácí branku a pečetil tak svému týmu vysokou výhru 4:0. Chomutovští budou mít šanci svůj výkon odčinit v příštím kole, kdy na svém hřišti přivítají v sobotu v 10:15 Českou Lípu.

Sokol Ovčáry – FC Chomutov 4:0 (3:0) – Branky: 13. Hyka, 20. Viskup, 22. Martínek, 90. Šmidrkal. Rozhodčí: Berka – Kučka, Melničuk. ŽK: 0:1. Diváků: 180.