FC Chomutov – FK Neratovice-Byškovice 2:1 (2:0)

Hosté z Neratovic hned v úvodu domácí zaskočili. Několikrát se rychle dostali do blízkosti gólmana Zaťka, ale ani jednou nedokázali dobře zakončit. V páté minutě se po jednom z takových útoků domácí dostali k odraženému míči. Ten zabalil Marek Chaloupka a jeho nahrávku uklidil do prázdné brány hostů Martin Boček. Po pár minutách hosté faulovali ve vápně a z nařízeného pokutového kopu Martin Boček přidal druhý gól. Chomutov tak vedl od 13. minuty 2:0. Kdo by čekal, že domácí začnou bránit, ten by se zmýlil. Ti naopak byli při chuti, hru vyrovnali a místy byli i lepší. Hosté si do konce prvního poločasu nedokázali vytvořit žádnou vyloženou šanci a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Chomutov stále aktivní

Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Oba týmy se střídaly v útočení. Při jednom z útoků hostů odpískal rozhodčí domácím nedovolený zákrok ve vápně a nařídil penaltu i proti Chomutovu. Domácí gólman Žaťko si vybral opačnou stranu než střelec Ďurinda a tak hosté snížili na 2:1. Chomutovem ale gól neotřásl, domácí dál hráli svou hru a hostům žádný tlak nedovolili. Utkání dohráli s přehledem a v klidu. Naopak, mohli krátce před koncem zvýšit na 3:1, když šel Hyneš po pravé straně sám na gólmana, ale jeho střela minula branku. V závěru už si domácí výhru pohlídali a získali do tabulky cenné tři body.

Ohlasy po utkání

Martin Boček, útočník FC Chomutov: „Ten první gól to bylo snadné. Skvěle mi to tam neservíroval Mára Chaloupka a já to dával do prázdné brány, okomentoval vstřelení své první branky chomutovský kanonýr Martin Boček. Druhý gól dal z pokutového kopu, ale tady se rozhodoval, jak to kopne. „Mám dva způsoby zakončení, buď volím placírku po zemi, nebo velkou ránu doprostřed. Protože jsem ale naposledy přestřelil, tak jsem se musel hodně soustředit, abych to zaklopil a při té velké ráně trefil bránu,“ přiznal Boček.

Ladislav Doksanský, trenér FC Chomutov: „Začali jsme zápas špatně. Nechali jsme se zatlačit na naší půlku. Oni měli standardní situace. Pak se nám povel brejk, šli jsme do vedení a hru vyrovnali. Hráli jsme dobře, takhle by to mělo vypadat. Konečně jsme si dokázali vytvořit gólové šance,“ neskrýval spokojenost trenér.

Branky: 5. a 18. Martin Boček – 75. Andrej Ďurinda. Rozhodčí: Talpáš, Hányš, Šimeček. ŽK:4/1. Diváci: 75.

FC Chomutov: Zaťko – Hána, Čížkovský (74. Proll), Svoboda L., Gedeon, Klimeš, Kubík, Boček, Zahradník (86. Hyneš), Kunart, Chaloupka.

FK Neratovice-Býškovice: Malík – Chlumecký, Pajkrt, Regner, Ďurinda, Zelenka (46. Novák), Kokoška, Škarecký, Vorasický (67. Šulc), Hrdý (74. Tláskal), Weiner.

 Tabulka DIVIZE skupiny B

1 TJ Slovan Velvary    55
2 SK Český Brod        49
3 SK Kladno                45
4 FK Motorlet Praha    44
5 Sokol Hostouň       43
6 Sdružení Ostrá       42
7 FK Baník Souš         41
8 SK Úvaly                   39
9 FK Neratovice        38
10 FC Chomutov        34
11 FK Seko Louny       30
12 FK Meteor Praha       29
13 TJ Tatran Rakovník   24
14 Arsenal Česká Lípa   21
15 SK Hrobce          8
16 FC Nový Bor             1