Před jarní částí je Perštejn na posledním místě, takže cílem bude asi záchrana v soutěži?

Jednoznačně záchrana v soutěži! Podle toho, jak se nám povede vstup do jarní části, můžeme cíle případně přehodnotit. Věříme, že zlepšenou hrou se vrátí i diváci, na které jsme byli z okresní soutěže zvyklí.

Přivedli jste nějaké posily pro jarní část?

Podařilo se nám získat obránce Krejčího a útočníka Molnára z Úhošťan a útočníka Mezeru (Úhošťany, Betis Kadaň-futsal). Ten je bohužel v současnosti zraněný. A alespoň jednoho hráče bychom rádi do konce přestupního termínu ještě přivedli.

Spartak nastřílel ze všech mužstev okresního přeboru nejméně gólů. Pracovali jste na zlepšení útočné fáze týmu?

Na podzim se nám gólově nedařilo. Hostování ukončili dva útočníci, takže jsme celý podzim sehráli s jedním hrotovým hráčem. Přes zimu se souhra zálohy a útoku hodně zlepšila a hlavně jsme v přípravných zápasech dávali góly.

Jak jste spokojený se zimní přípravou?

Nadmíru spokojený. Na hřišti s umělou trávou, které vybudovala obec Perštejn, jsme měli vynikající tréninkové podmínky. Za to velice děkujeme. V podstatě celou přípravu jsme zaměřili na odstranění herních nedostatků. Sehráli jsme sedm přípravných zápasů na umělé trávě v Ostrově nad Ohří.

Jaké jsou dlouhodobé cíle fotbalového klubu v Perštejně?

Když jsme v roce 2011 vstupovali do fotbalu v Perštejně, jasně jsme si stanovili cestu, kterou se chceme ubírat. Vedení, realizační týmy i hráči by měli mít nebo si postupně vytvořit vztah ke klubu a obci. A k nim chceme získávat spolupracovníky a hráče, kteří budou herně i charakterově do této koncepce zapadat. Podařilo se nám zajistit podmínky, které má jen velmi málo klubů okresního přeboru. Po mnoha letech máme i žákovský tým a přípravku. Rozhodně máme co nabídnout, kvalitní areál, sportovní vybavení, vynikající občerstvení při zápasech a dobré vztahy.