I když v první pětačtyřicetiminutovce to v podání domácích na výhru nevypadalo. Baník byl lepším týmem a vypracoval si i slibné příležitosti. Elmir Nuhič pálil spoza šestnáctky pouze doprostřed brány a střela Jiřího Zápotockého z bezprostřední blízkosti mířila těsně nad branku Radka Zaťka. Až přišla 29. minuta a vlastní gól Baníku Souš. David Zahradník po kolmé přihrávce dalšího Davida, ale Váni, poslal míč z pravé strany pokutového území před bránu a dobíhající Karel Horák si ho srazil do vlastní sítě (1:0).

„V prvním poločase byla Souš lepší, i když hrála v obraně bez dvou klíčových hráčů. My jsme se trápili. Po prohrách na hráčích ležela deka, chybělo jim sebevědomí," zhodnotil první poločas trenér Pavel Chaloupka.

Zato druhý poločas byl v podání domácích už o něčem jiném! Hned po vstupu do druhé pětačtyřicetiminutovky se gólově prosadil Petr Nový a „dostal domácí na koně". Vojtěch Kubík po autovém vhazování poslal míč na vzdálenější tyč, kde ho dvaadvacetiletý mladík bezpečně uklidil do sítě (2:0).

„Důležitý byl druhý, rychlý gól na začátku druhého poločasu. Soupeře srazil a nás daleko více nakopl," byl rád za potvrzení vedení Pavel Chaloupka.

Zvýšené sebevědomí domácích bylo vidět i v dalším průběhu utkání. Baník ohrozil branku domácích v jediném případě, Chomutovští nejenže vstřelili ještě dvě branky, ale měli i další slibně rozjeté akce.

„Každý gól, každá vydařená akce posílí. V prvním poločase se z toho mladí …, ale ve druhém jim po každém gólu sebevědomí narostlo a bylo to vidět," hodnotil po vyhraném zápase výkon trenér Chomutova.

Třetí branka „potěšila oko" domácího diváka i hráče Chomutova. V 73. minutě vybojoval neúnavný Marek Vait míč a přihrávkou podél postranní čáry poslal do úniku Jana Hyneše. Chomutovský kapitán našel centrem z první nabíhajícího Davida Zahradníka, který nádhernou akci na jeden dotek zakončil pohotovým volejem do protipohybu bezmocného brankáře Petra Hanuse (3:0).

Pak se ještě v poslední minutě utkání zaslouženě prosadil Marek Vait. Chomutovský obránce byl odměněn za svou dřinu, když se míč k němu dostal od muže zápasu – Davida Zahradníka. Střelou proti osamocenému obránci Souše uzavřel skóre na konečných 4:0.

„V kabině mezi poločasy jsme si něco řekli a začali jsme to i trochu plnit. I když soupeř měl víc balon na svých kopačkách, bylo to už lepší. Hráli jsme na brejky a podařilo se nám dát góly. Výhra 4:0, to je samozřejmě vysoké vítězství. I když nebylo zase až tak zasloužené, jak to vypadá," nebyl spokojen se všemi činnostmi zkušený Chaloupka.

Ilustrační foto.

FC Chomutov – TJ Baník Souš 4:0 (1:0)

Branky: 29. Horák (vlastní), 46. Nový, 73. Zahradník, 90. Vait. ŽK: 80. Nuhič (Souš). Rozhodčí: Flimmel – Hurych, Janeček. Diváci: 470.

FC Chomutov: Zaťko – Vait, Hyneš, Kubík, Chaloupka (77. Kunart), Doksanský, Váňa, Nový (84. Koštůr), Grubiša, Kopta (46. Polcar, 56. Janošík), Zahradník.

Baník Souš: Hanus – Fiřt, Popelka, Horák, Zápotocký, Bartoš (72. Hečo), Christof, Pátek, Hlaváček, Hynek (60. Da Silva), Nuhič.

Ilustrační foto.