Pětadvacetiletý fotbalista se charakterizuje jako hračička. „Jsem taková hračička, která má ráda balon. Mám rád, když můžu jít jeden na jednoho a následně vystřelit nebo nacentrovat levou nohou, kterou mám, myslím, slušnou," zhodnotila své přednosti nová posila chomutovských.

Levý záložník strávil poslední půlrok v dresu Zábřehu, který hrál MSFL. Předtím si vyzkoušel i zahraniční angažmá, tři roky totiž hrál za třetiligový tým z Řecka Rodos F.C. „Kvůli rodině a kamarádům jsem se ale vrátil. Měl jsem nabídky jít zpět do Řecka. Byl jsem rozhodnutý, že tam půjdu, ale začíná se tam až o měsíc později než v ČR," vysvětlil kamarád chomutovského útočníka Radka Szmeka svoje setrvání v České republice.

Nečase příjemně překvapili podmínky, které jsou v Chomutově vytvořeny pro tým. Dokonce se je nebojí srovnávat s podmínkami v ligovém Slovácku. „Hrozně mě to tady překvapilo. Na třetí ligu jsou tady nadstandardní podmínky, srovnal bych to i s ligovým Slováckem. Celé zázemí, parta výborných kluků vedená výborným trenérem, který o mě projevil zájem. To byl hlavní důvod toho, že jsem si řekl, že tady zůstanu. Řecko zruším a budu se snažit klubu pomoct k co nejlepším výsledkům," zhodnotil hráč, který hrával za juniorku Slovácka, podmínky v Chomutově.

Co nejlepší výsledky by podle Lukáše Nečase mohli vést až k postupu do druhé ligy. „Jak jsem se již zmínil chci pomoci týmu k co nejlepším výsledkům a k postupu do druhé ligy, která by se tady podle mě klidně mohla hrát," nedává si malé cíle Nečas.

Svoje kvality bude mít možnost předvést Lukáš Nečas už v sobotu, kdy Chomutov hraje v generálce na ČFL v divizních Brozanech. Utkání začíná v 11:00 hodin.