Dle očekávání byli lepšími a zaslouženě zvítězili fotbalisté třetiligového Chomutova, i když trenér Robert Vágner s přístupem některých z nich nebyl vůbec spokojen. „Dnešní zápas bych moc nehodnotil, protože bych se možná musel rozčílit nad přístupem některých hráčů. Ten asi nebyl takový, aby mohli hrát třetí ligu," nebral si servítky po utkání Vágner.

Kritika trenéra se týkala hlavně výkonu v prvním poločase, který sice kombinační hrou ovládli chomutovští, ale branku nevstřelili. Naopak spořičtí první půli ustáli a dostávali se i do střeleckých příležitostí. Podobně jako fotbalisté Chomutova vyšli ale gólově naprázdno.

V druhém poločase se obraz hry již změnil a hráči Chomutova se představili v lepším světle a to nejen herně, ale i střelecky. Hned dvě minuty po začátku druhé půle nacentroval do vápna Vait na Szmeka, který střelou z voleje napálil břevno. S dorážkou přispěchal pohotový Matěj Dolejška a dostal hosty do vedení. Druhá branka padla v 59. minutě, když Pikl pořádnou dělovkou protáhl domácího brankáře a pro dorážku si šel Szmek. Byl ale faulován a z nařízeného pokutového kopu sám postižený nechytatelnou ranou k tyči zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Jedenáct minut před koncem nabil ve vápně Karel Kodeš Patriku Láchovi a ten prostřelil domácího gólmana. V samotném závěru zápasu ještě dorazil Roubalův pokus do branky Aleš Pikl. Ten nastoupil po operaci do druhého poločasu a odehrál v přípravě prvních 45 minut za svůj tým.

Domácí Spořice se pod vedením dvou zkušených hráčů Campra a Eiselta představily v utkání jako bojovný celek i s novými posilami, které zkoušejí pro sezonu 2013/2014. První mistrovské utkání v I. A třídě je čeká 24. srpna v 17:00 hodin v Domoušicích.

Chomutovští si připsali další výhru v přípravě na sezonu a po výhře v Kadani 7 : 0 absolvovali další zápas bez inkasované branky. V jejich bráně se představil hráč z juniorky Teplice Přemysl Libš, který ale neměl příliš práce. Další přípravný zápas čeká hráče FC Chomutov 3. srpna v divizních Brozanech v 11:00 hodin. Původně plánované utkání v Litvínově bylo zrušeno.

1. FC Spořice FC Chomutov 0:4 (0:0);

Branky: 47. Dolejška, 60. Szmek (PK), 79. Lácha, 87. Pikl; diváci: 110; rozhodčí Moder.

FC Chomutov: Libš - Vait, Jelen, Klimpl (59. Lácha), Dolejška (63. Bubeníček) - Roubal (46. Pikl), Česlák (46. Kodeš), Klimeš (46. Kwame), Tafat, Nečas - Szmek.