Oba týmy dělí od sebe pět bodů a Chomutovští se budou chtít od soupeře odpoutat. „Musíme vyhrát! Nemůžeme dopustit, aby se Písek dotáhl na nás. Potřebujeme, aby se nám lépe dýchalo," je si vědom důležitosti souboje brankář Radek Zaťko.

Tým se potýká v poslední době s velkou marodkou. Před týdnem na Bohemians nehráli Aleš Pikl, Ladislav Doksanský, Eric Kwame a zápas dohrávali mladíci. Se zraněním i nadále laboruje Aleš Pikl, jehož start je nejistý. Ostatní by měli být připraveni. Připraven bude i trenér Robert Vágner, který na Střížkově taky chyběl kvůli zdravotním problémům.

Písek zatím vyhrál jenom dvě utkání, jednou remizoval a devětkrát odešel poražen. Fotbal ale nehraje špatný, potýká se ale s nevyužíváním brankových příležitostí a s prostupnou obranou. Právě Písek a Admira Praha jsou týmy, které inkasovaly nejvíce branek (28). „Co jsem viděl zápasy Písku, hráli dobrý fotbal. Fotbalově byli lepší než soupeř, nedaří se jim ale v koncovce. Doufám, že to neprolomí proti nám. Potřebujeme vyhrát, musíme na hřišti udělat pro to všechno," burcuje před důležitým soubojem  Radek Zaťko.

Souboj s Pískem je předposledním domácím utkáním Chomutova na podzim. FC hraje ještě třikrát na půdě soupeřů, doma ho čeká poslední utkání 15. listopadu.