Dvě tyče a jedno břevno Chomutovských ale volaly po třech bodech. „Chtěli jsme vyhrát, měli jsme trochu smůly. Dvě tyčky, břevno. V předcházejících zápasech jsme měli trochu štěstí, dnes zase trochu smůly. Ale klukům nemůžu upřít snahu. Bylo vidno, že chtějí vyhrát," ocenil výkon i nasazení domácích fotbalistů Robert Vágner.
Začátek středečního utkání nebyl příznivý pro  domácí borce. Do první příležitosti se sice dostal již ve třetí minutě po přihrávce z levé strany Radek Szmek, míč v dobré příležitosti ale ideálně netrefil.  Hned za dvě minuty udeřilo na druhé straně. Ze standardní situace téměř z poloviny hřiště  letěl míč do šestnáctky, kde ho jenom lízl hlavou zkušený Marek  Kincl a balon zapadl přesně k tyči chomutovské branky (0:1). „Neuhlídali jsme jednu standardku, dostali jsme hloupý gól. Hráče jsem na to upozorňoval, ale bohužel," litoval inkasované branky Robert Vágner.
Pak začali hrozit domácí. V 13. minutě se zastřeloval Aleš Pikl, ve 22. jenom krok chyběl Aldinovi Čajičovi, aby se vřítil do šestnáctky. Až přišla 23. minuta a vyrovnání z kopačky Libora Tafata. Michal Klimeš poslal po lajně Marka Vaita, ten přihrál pod sebe do vápna na Tafata, který z bodu pokutového kopu nezaváhal (1:1).
O čtyři minuty se mohl Chomutov dostat do vedení. Marek Vait vhodil dlouhý aut a hlavičku Aleše Pikla do země  vytlačil brankář Jiren Štěpnička na tyč. A pak ve skrumáži před brankou balon skončil ještě na břevně branky hostujícího týmu.

Na konci poločasu dvakrát zahrozil aktivní Tochukwu Mbah. Nejdříve ve 41. minutě  ho na poslední chvíli zastavila dvojice chomutovských obránců, aby pak těsně před odchodem do šaten postupoval sám na branku a trefil tyč. Poslední akce první půle měla jedinou chybu. Postranním rozhodčím nebyl odmáván jasný ofsajd!
Druhý poločas začali sice aktivněji hosté, ale v 61. minutě opět zvonila tyč hostující branky. Po dlouhém autu Marka Vaita se dostal k míči Libor Tafat, nastřelil tyč a z dorážky přestřelil chomutovský záložník z pěti metrů poloodkrytou branku hostů. Mohlo být rozhodnuto!
V dalším průběhu zahrozili i Jirny.  V 71. minutě se ocitl v šanci Tochukwu Mbah, hlavičkou ohrozil Radka Zaťka, ale ten vyrazil na roh. V poslední akci zápasu ještě zahrozili domácí, ale když se míč dostal do šestnáctky, rozhodčí zápas ukončil.
Po zisku jednoho bodu je Chomutov na pátém místě tabulky třetí nejvyšší soutěže, hned tuto sobotu 19. dubna od 10:15 hodin hraje další domácí utkání. Soupeřem Chomutovských bude poslední celek České fotbalové ligy – SK Strakonice 1908.

FC Chomutov – Viktorie Jirny 1 : 1 (1:1)

Branky: 23. Tafat – 5. Kincl. ŽK: 3/1. Rozhodčí: Janoch – Grimm, Kříž. Diváci: 391
FC Chomutov: Zaťko – Drbohlav, Hyneš, Nobst, Vait (81. Hruška) – Klimeš – Čajič (72. Doksanský), Česlák, Pikl, Tafat – Szmek.