Sotva zahájil hlavní rozhodčí Mrkáček první poločas, už měl Chomutov dobrou příležitost. Jenže slabou střelu Václav Marek v bráně Úval bez problémů chytil. Jakoby to předznamenalo průběh prvního poločasu i celého zápasu. Chomutovští se snažili tvořit, kombinovat, hráli po zemi, ale gól ne a ne vstřelit. Velkou příležitost měl David Zahradník, který se dostal před brankáře Úval, ten ale jeho úmysl vystihl. Když se neujala ani střela Petra Nového z hranice šestnáctky, trestali hosté. V 30. minutě si z ojedinělého protiútoku pohrál s obranou Petr Pejša a tečovaná střela z jeho kopačky skončila v síti bezmocného Zaťka (0:1).

„V první půli jsme si vypracovali dvě vyložené šance, ale bohužel jsme je nedali. Soupeř nás potrestal z jedné střely a šel do vedení," zhodnotil první poločas kapitán týmu Jan Hyneš.

Druhý poločas začal náporem domácího týmu a po obléhání hostující branky se nádherně trefil právě kapitán Chomutova (1:1). „Míč se odrazil na vápno, dobře skákal a sedlo mi to," popsal svoji výstavnou trefu z první chomutovský obránce.

Ilustrační foto.

Domácí fotbalisté byli i v dalším průběhu aktivnější, tlačili se neustále dopředu, ale v 63. minutě udělali osudnou chybu. Vojtěch Kubík váhal s odkopem nebo přihrávkou, snažil se dostat přes hostujícího útočníka, ale o míč přišel. Ten putoval přes šestnáctku na nabíhajícího Bartáka, který dával už do prázdné brány (1:2).

„Myslím, že rozhodl jejich druhý gól po chybě Vojty, kdy to dávali do prázdné brány. Pak ještě dvakrát skórovali z rychlých protiútoků. Je to hrozná škoda," řekl k utkání chomutovský hráč s číslem 4 na zádech.

Tlak domácích pokračoval i po vedoucí brance Úval, nová posila Chomutova Mahamadou Dramé si chodil po míče, rozehrával, ale ani jeho snaha k brance nevedla. V 79. minutě se po trestném kopu dostal do slibné příležitosti Felix Awuku, ale jeho střelu stačil Marek vyrazit na rohový kop.

To už byla labutí píseň domácích. Po rohovém kopu se hosté dostali do rychlého protiútoku po levé straně, první střelu Radek Zaťko ještě vyrazil, míč se ale dostal ke střídajícímu Škodovi, který ho pohodlně doklepl do brány (1:3).

A kalich hořkosti vypili domácí v 84. minutě. Ztratili na útočné polovině míč, hostující hráč vysunul opět Jana Škodu, který šel od poloviny hřiště sám na domácího brankáře (1:4).

„Bohužel, můj gól byl úplně k ničemu. Sice jsme po přestávce rychle vyrovnali, ale po jejich druhé brance už byly Úvaly lepší. Byli jsme pak už zbrklí jak v přihrávkách tak i v útoku," zhodnotil utkání Jan Hyneš.

Chomutov se v neúplné tabulce nachází v spodní polovině tabulky. Na vylepšení pozice mu zbývají ještě čtyři podzimní zápasy včetně odloženého utkání v Českém Brodě. Příští utkání hraje v sobotu 31. října na trávníku Meteoru Praha, doma se představí v sobotu 7. listopadu v souboji s týmem SEKO Louny.

Ilustrační foto.

FC Chomutov – SK Úvaly 1:4 (0:1)

Branky: 48. Hyneš – 30. Pejša, 63. Barták, 80. Škoda, 84. Škoda. ŽK: 43. Hyneš, 86. Grubiša – 52. Příhoda. Rozhodčí: Mrkáček – Milner, Kovářová. Diváci: 345.

FC Chomutov: Zaťko – Vait (82. Kunart), Hyneš, Kubík, Chaloupka (46. Awuku) – Doksanský (46. Klimeš), Dramé – Váňa, Nový (70. Kopta), Grubiša – Zahradník.

SK Úvaly: V. Marek – Příhoda, Štěpánek, Kořínek, Moudrý – Barták (90. Kostka), L. Mare., Němeček (85. Kraus), Kuru (66. Bezděch) – Mančál (70. Škoda), Pejša (87. Tokar).