Nejdřív měli hrát už ve středu proti Kadani, pak jim to změnili na sobotu a soupeřem měl být Děčín. V pátek, pouhý den před zápasem, se dozvěděli další změnu – hrát budou proti Hornímu Jiřetínu. Ovšem s tím, že ani to není jisté…

Fotbalisté a funkcionáři z Ervěnic nechápou. „Už toho máme vážně dost," napsali na své webové stránky, když potřetí měnili pozvánku na barážový zápas. „Fotbalová asociace má bordel v postupech a sestupech a my stále ještě nevíme, zda postupujeme či nepostupujeme do Krajského přeboru."

Pravda je, že normální to není. Nejde o přátelský zápas, pro Ervěnice je to klíčové dvojutkání, baráž o postup. Jenže všechno je závislé na tom, které týmy postupují z nižších lig, které sestupují z vyšších a také kdo svůj klub přihlásí do jaké soutěže. A v tom je letos nebývalý zmatek. Ervěnicím už dokonce slibovali, že postupují bez baráže…

Rozklíčovat, co přesně má na podobu baráže vliv, si troufá málokdo. Chomutovský deník se pokusil kontaktovat sekretáře krajského fotbalového svazu, telefon měl ale nedostupný.

Ervěnice zatím musí čekat. „Definitivní verdikt se prý dozvíme až v sobotu v deset dopoledne," krčí rameny sekretář TJ VČSA Ervěnice Miroslav Šístek. Tedy čtyři hodiny před plánovaným výkopem!

Klubů, kterých se změny dotkly, je více. Třeba Kadaň původně počítala s baráží, ale nakonec se v přeboru zachránila bez boje. Stejně tak zmíněný Děčín.

Zatím nejpravděpodobnější varianta je, že Ervěnice budou hrát v sobotu od 14 hodin na svém hřišti s Horním Jiřetínem, ve středu pak sehrají odvetu u soupeře. Jenže také je možné, že hra na ´škatulata, hejbejte se´ bude pokračovat. A Ervěnice třeba postoupí přímo, bez baráže. „Víme, že nepřijede Kadaň, ani Děčín. Ale nejlepší by bylo, kdyby nepřijel nikdo," usmívá se této variantě předseda klubu Martin Schatz. Fanoušci by místo fandění mohli rovnou začít oslavovat.

A oslavy by to byly jistě veliké, přeci jen přes Horní Jiřetín by byla cesta těžší. „V zimní přípravě jsme ho sice porazili, ale každý zápas je jiný. Naše šance bych viděl jen mezi dvaceti až třiceti procenty. Přece jen je to klub z přeboru," uvažuje sekretář Šístek, který ale jedním dechem dodává, že postup by byl úžasný úspěch.

Tak jako tak, před druhou hodinou můžete v sobotu vyrazit na ervěnické hřiště. Buď si užijete fotbal nebo oslavy. Od pěti začíná odvetný zápas ervěnického béčka o postup do 1.B třídy. První zápas v Čenčicích Jirkováci prohráli 2:3.