Blšany - Šest branek v základní hrací době a penaltový rozstřel nabídl úvodní duel Kadaně v jarní části krajského přeboru. Fotbalistům Tatranu se dařilo v závěrech poločasů, naopak na úvod toho prvního by raději zapomněli.

Už ve 2. minutě se blšanský Nový probíjel pokutovým územím, byl faulován a Siegl mladší se ze značky penalty nemýlil - 1:0. O dvě minuty později byl stav už dokonce 2:0. To když blšanský Farář centroval z pravé strany, gólman Kadaně Vladimír Turánek balon podskočil a domácí Šollar měl už lehkou práci.

Jako blesk z čistého nebe pak přišly ale dvě branky Tatranu. Nejprve udeřil ve 36. minutě Uhlík, který zužitkoval přihrávku Jana Eiselta a překvapil blšanského Lukeše v brance - 2:1. Ještě do poločasu pak stihla Kadaň i vyrovnat. Několik vteřin před půlí využil hostující Fefrčík zmatku v domácí obraně a parádní střelou srovnal na 2:2.

Na začátku druhé půle měly více ze hry Blšany, ale gól viděli diváci až v 75. minutě. Podruhé v zápase byl úspěšný Šollar, který ukázal rychlý průnik po levé straně a obstřelil kadaňského Turánka - 3:2. Ale závěr poločasu i zápasu opět patřil kadaňským. Lukeš v brance Chmelařů podskočil centrovaný balon a Čibenka vyrovnal na 3:3.

O bodu navíc tak rozhodovaly pokutové kopy. V těch byli úspěšnější fotbalisté Blšan, rozhodující penaltu vstřelil Müller.

Po zisku jednoho bodu je Tatran Kadaň na desátém místě krajského přeboru. Příští utkání odehraje na domácím hřišti v neděli 16. března od 14:30 hodin. Soupeřem kadaňských fotbalistů bude tým TJ Krupka, který je na třetím místě soutěže.

Blšany - Tatran Kadaň 4 : 3 po PK (2:2)

Branky: 2. Siegl ml., 4. a 75. Šollar, PK Müller - 36. Uhlík, 45. Fefrčík, 87. Čibenka. Rozhodčí: Zubr. ŽK1:2. Diváci: 50.

Sestava Blšan: Lukeš - Lancz, Ferstel, Siegl st., Krejčík, Müller, Zahálka, Šollar, Farář, Nový, Siegl ml.

Sestava Tatranu Kadaň: Turánek - Čibenka, Moravec, Šabík, Kubálek, Krchník, Uhlík, Zralík (89. Kotrc), Fefrčík (54. Kiliján), Eiselt, Mikeš