Byly odehrány pouze tři minuty a každý z brankářů už jednou vytahoval míč ze sítě. Jako první se trefil hned v 1. minutě hlavou po rohovém kopu žatecký Hynek a tím vstřelil nejrychlejší branku podzimní části na hřišti AFK. Naštěstí chomutovští dokázali rychle odpovědět. O necelé dvě minuty opět po rohovém kopu propálil vše, co mu stálo v cestě Sedlák a srovnal stav utkání na 1 : 1. To ještě diváci netušili, že to byl poslední gól Lokotky v tomto zápase. Po gólovém začátku se toho už v prvním poločase moc nestalo, příležitosti Micáka a Baška na jedné straně jako i krásna střela Lesniaka na straně druhé zůstaly nevyužity nebo dobře zakročili brankáři.

Bohužel, chomutovští se nepoučili z úvodu zápasu. Zatímco trenér po nich žádal bojovat o každý míč od začátku, Heier hned v 47. minutě v blízkosti vápna chyboval. Plochý první střelu žateckých ještě vyrazil, ale na Klincovu už nedosáhl. Ten samý hráč vstřelil v 72. minutě i pojišťující branku Slavoje. Dostal přesnou přihrávku do pokutového území, tam se nerozmýšlel a bez otálení vsítil třetí gól. Hřebík do rakve chomutovských v tomto zápase dal v samotném závěru Lesniak, který se prosadil opět po rohovém kopu.

Zdramatizovat zápas mohli fotbalisté AFK ještě za stavu 1 : 2. Vytvořili si tlak na žateckou branku, v 56. minutě měl příležitost Micák, ale jeho pokus hlavou vyrazil Baštýř na rohový kop. Ještě blíže k vyrovnání byli domácí o deset minut později, kdy se nejlépe zorientoval Čonka a jeho tečovaná střela orazítkovala břevno hostující branky. Pak už přišla ale 72. minuta a dvougólové vedení žateckých.

Slavoj potvrdil dobrou formu z posledních utkání, vyhrál již čtvrté utkání za sebou. Naopak Lokotka se propadla na poslední místo divize. Ve středu 23. října ji čeká další důležitý zápas, a to dohrávka na půdě Kladna, které má jenom o dva body více. Ve víkendovém utkání Kladno ale vyhrálo v Lovosicích 3 : 1. V dalším kole AFK zavítá v sobotu 26. října na půdu týmu TJ Baník Souš, který je po jedenácti kolech na třetím místě skupiny „B".

AFK LoKo Chomutov - FK Slavoj Žatec 1:4 (1:1). Branky: 3. Sedlák 1. A. Hynek, 47. a 72. Klinec, 90. Lesniak. ŽK: 1/4. Diváků: 135.

AFK LoKo Chomutov: Plochý - Kopas, Drbohlav, Micák (58. Černý), Heier - Pavlica, Nobst, Sedlák, Čonka - Sojčík (62. Mirga), Bašek (84. Kadlec).

NAPSALI LUDVÍK KOSTRHUN A MILAN KUBÍK.