Fandové Žatce, kteří i přes vytrvalý déšť dorazili na divizní duel s LoKo Chomutov, kde šlo o důležité záchranářské body, museli vydržet pořádně studenou sprchu. Nemohl za ni déšť, ale sedm gólů v síti Baštýře.

Že Chomutov chce o záchranu divize důrazně zabojovat bylo jasné už před úvodním hvizdem. Hosté dorazili do Žatce s osmi hráči Mostu, kterému dělají farmu a který měl svůj zápas ve druhé lize přeložen. Do branky se postavil Belaň, ukázali se i další hráči základní sestavy.

Do utkání oba týmy vstoupily aktivně, už ve 4. minutě musel Baštýř v domácí brance předvést dva skvělé reflexivní zákroky. Nejdramatičtější moment duelu se odehrál už v 5. minutě. Ve skrumáži dva metry před žateckým velkým vápnem se balon odrazil od domácího stopera Bešíka, sudí Szikszay posoudil celou situaci jako úmyslnou ruku a poslal žateckého mladíka do kabiny.

Oslabený Žatec se zatáhl do obrany a chtěl spoléhat na brejky. V 8. minutě se opět blýskl Baštýř, znovu nadvakrát likvidoval obrovské příležitosti hostů. Ve 27. a 28. úřadoval, kdo jiný, znovu Baštýř. Druhý pokus Chomutova vyrazil až na brankové čáře.

Bylo ale jenom otázkou času, kdy oslabený Slavoj inkasuje. Stalo se tak ve 29. minutě, ze standardní situace se trefil Veselý. Už o minutu později se ale radovali i domácí, když vyrovnával po rychlé akci Bednář 1:1. Do poločasu stačili hosté ještě odpovědět. Klasna ve 39. ztratil balon uprostřed hřiště a z rychlého protiútoku se nemýlil Jakovljevič.

Po změně stran chtěl Žatec držet nadějný stav a opět vyrážet do rychlých protiútoků. Tato taktika se ale rychle rozsypala. Ve 48. minutě byla domácí obrana nedůsledná a Dukhnich zvyšoval už na 1:3. V 59. Baštýř sice ještě stejného hráče vychytal, v 62. a 66. minutě se ale Dukhnich už radoval 1:5.

Rezignovaný tým Žatce v dalších minutách opět inkasoval. V 74. minutě po akci Slavoje hostující Belaň bleskově rozehrál, záloha poslala balon stejně rychle až na Šmoka a střídající hráč zvyšoval už na 1:6. V 77. hostující Sedlák upravoval na 1:7. V závěrečných minutách ještě domácí fotbalisté našli sílu na několik ohrožení. Paul střílel do gólmana, stejně jako Karban, úspěšný byl v 81. minutě Klinec. Jeho branka už ale jen korigovala vysokou prohru Žatce.

LoKotka vítězstvím a dalším bodovým ziskem rázně vykročila za záchranou divize. Aktuálně je s 29 body na čtrnáctém místě skupiny „B", jarní záchranářskou misi potřebuje potvrdit ale i v dalším utkání. V sobotu 24. května přivítá od 10:30 hodin na hřišti na Březenecké čtvrtý tým divize Baník Souš.

FK Slavoj Žatec - AFK LoKo Chomutov 2:7 (1:2)

Branky: 30. Bednář, 81. Klinec - 48., 62. a 66. Dukhnich, 29. Veselý, 39. Jakovljevič, 74. Šmok, 77. Sedlák. Rozhodčí: Szikszay. ŽK:1:1.. ČK:1:0 (5. Bešík). Diváci:150.

AFK LoKo Chomutov: Belaň - Běloušek, Řehák, Ba Tidiane (77. Pavlica), Veselý (73. Gabčo), Novák, Tomeček (66. Šmok), Čonka (75. Sedlák), Ježdík, Jakovljevič (61. Redžič), Dukhnich.