Na Chomutovsku hřiště s umělou trávou stále chybí, přestože v sousedních okresech jich je nejméně pět.


Mužstvo AFK LoKo Chomutov se do tohoto turnaje přihlásilo již popáté a proti ambicióznímu ligovému dorostu Mostu začalo velice dobře. V úvodu zápasu se do dvou slibných šancí dostal chomutovský Chabr, skóre otevřel až Kubánek, který zužitkoval přesnou přihrávku Hodase.


Mostečtí nebezpečně vystřelili až v osmnácté minutě, ale chomutovský brankář Nozar se překvapit nenechal. Hra se poté vyrovnala, dorostenci byli dokonce i pilnější ve střelbě. Střelu Kubánka si ale nešťastně srazili do vlastní sítě a bylo to 0:2.


Na začátku druhé půle zvýšil na tříbrankový náskok Vávra, ale pak se chomutovský útok na dlouho odmlčel. Hru začal dirigovat Most, nejvíce byl vidět Maziba a Broschovicz. V 66. minutě vyšel lob na střídajícího Plochého a pak už se hrálo prakticky jen na půlce AFK LoKo.


Mostečtí mladíci se v závěrečných pěti minutách prosadili i střelecky a srovnali. Chomutovští se sice mohli vrátit do vedení po akcích Cejthamra se Sojčíkem, ale nestalo se.


„Ve druhém poločase jsme toho moc zkazili a nechali si vnutit hru velice dobrých mosteckých dorostenců. Chtěli jsme ale prostřídat co nejvíce hráčů a to tempu uškodilo,“ usoudil po zápase chomutovský trenér Čestmír Řehák.


FK Baník Most dorost - AFK
LoKo Chomutov 3:3 (0:2)


Branky: Maziba, Broschovicz, Vodička - Kubánek, Vávra, vlastní.
Chomutov: Nozar - Čonka, Kopta, Hvozda, Cejthamr, Burda, Žďánský, Hodas, Kubánek, Vávra, Chabr, Šlehofer, Falc, Richter, Plochý.