První střelecký pokus si připsal domácí Eiselt, ale mířil mimo. Chomutovští poté zahrávali několik rohových kopů, borská obrana je však odvrátila a na druhé straně vystrašil Zaťka Podolský.


Další střely vyslal na soupeřovu branku aktivní Eiselt, po něm Štípek s Hynešem, ale až do konce prvního poločasu se bezbrankový stav neměnil.
To se stalo hned po dvou minutách hry druhé půle, kdy hosté rozehráli rychlou útočnou akci po pravé straně a nikým neobsazený Věchet v klidu dorážel míč za Zaťkova záda.


Hned po pár minutách byl blízko k vyrovnání Hyneš, jeho hlavičce chybělo jen málo. V 55. minutě zahrávali Chomutovští rohový kop, na míč si přesně naběhl Heřman a hlavou pohodlně srovnal.


Po této trefě se hrálo hodně opatrně, žádný z celků svého soupeře vyloženě nepřehrával. Z domácích hráčů si vytvořili šance Strouhal, Štípek i střídající Šlajchrt.


Vše už směřovalo k remíze, ale poslední okamžiky zápasu rozhodly o tom, že tři body zůstanou doma. Do pokutového území se probojovával Eiselt, chystal se ke střele a jeden z borských hráčů jej fauloval. Sám faulovaný hráč pak penaltu bezpečně proměnil.


“Byli jsme si vědomi toho, že toto utkání nebude nikterak jednoduché, když Nový Bor porazil Teplice i Most. Přestože se nám nedařilo jako v minulých kolech, snažili jsme se to nahradit bojovností. To se nám podařilo, což považuji za velmi důležité. V závěru soutěže je každý zápas po všech stránkách náročný,“ řekl po utkání chomutovský hrající kouč Tomáš Heřman.


FC Chomutov - Jiskra
Nový Bor 2:1 (0:0)


Branky: 55. Heřman, 90. Eiselt z penalty - 47. Věchet. Rozhodčí: Chládek, Dobrý, Wencl. Žluté karty 1:3. Diváků: 300.
Chomutov: Zaťko - Cholenský (46. Škota, 72. Šlajchrt), Jančárek, Heier, Hranička - Hyneš (65. Harvatovič), Eiselt, Strouhal, Doksanský - Štípek, Heřman.