“To je právě to, co nám vadí nejvíc. Ve druhé polovině podzimních zápasů jsme získali jen osm bodů. Máme dost kvalitních hráčů, ale ti spálili až neuvěřitelně moc šancí. Pak stačí jedna chyba v obraně a body má soupeř,“ říká trenér AFK LoKo Chomutov Čestmír Řehák.
Ten chce spolu s kolegou Karlem Šidlofem udělat maximum pro změnu hry. Střelecká bilance chomutovských hráčů byla od devátého do šestnáctého kola totiž 8:10! „Hráči se musí uvolnit, odstranit zbrklost a křečovitost,“ dodává Karel Šidlof.
Příjemnou zimní změnou pro hráče je účast v Chomutovské 1. zimní lize malého fotbalu, kde LoKo startuje pod různými názvy už od jejího vzniku. V zimní lize se Chomutovští mohou pyšnit čtyřmi tituly.


Hlavní zimní program je ale směřován do rehabilitace a venkovních turnajů na umělé trávě v Souši a v Lounech.
AFK LoKo Chomutov má díky A i B týmu v kádru 34 hráčů. Mladí Sojčík s Kubešem sbírají herní zkušenosti hlavně v béčku, ale dávají o sobě pomalu vědět i v krajském přeboru. Do obrany A týmu spolehlivě zapadl Moravec, kvalitní výkony podával gólman Patrovský. V útoku si rozumí Vávra s Baierlem, čekalo se u nich ovšem více než čtyři, respektive šest gólů. Dříčem pro ně je Hodas.


“Každá série jednou končí. Věříme, že střeleckou smůlu na jaře protrhneme. Dohnat bodově čelo půjde těžko, ale nevzdáváme to! Hrát kluci umí, musí to na hřišti prodat. Stále jsme postrachem těch nejlepších týmů. Tuhle pozici vyklízet nebudeme. Jaro musí být lepší než byl podzim,“ shodují se oba chomutovští trenéři.