CHOMUTOVSKO - Fotbalové soutěže načínají druhou polovinu podzimních částí.

Po devátém kole se tabulka mírně změnila, své pozice si na druhém a třetím místě vyměnil AFK LoKo Chomutov s Tatranem Kadaň.
Chomutovští na promočeném trávníku utopili očekávané vítězství nad Štětím, Kadaň na o něco lepším terénu nasázala Soběchlebům čtyři góly a přidala i stejný počet nastřelených tyčí. Vedoucí Děčín nyní sleduje se ztrátou pouhých tří bodů, ten se teď chystá na AFK LoKo. Tatran má v Souši šanci na body, domácí jsou zatím předposlední.
 
Vedoucí Litívnov B nečekaně zaváhal s předposledními Tuchořicemi (1:1) a protože Spořice vyhrály v Domoušicích 2:1, ztrácejí na první místo pouhý bod! Třetí AFK LoKo B v Lounech nebodoval a s nimi si tak prohodil pořadí. Louny se snaží vybojovat postup, proti béčku AFK je dopředu hnaly téměř tři stovky diváků.
Dařilo se i Březnu, které doma zničilo Černčice 5:0, výhra jim pomohla s jedenáctého místa na sedmé. Tam byly Ervěnice, ale po těsné prohře v Jiřetíně jsou deváté.
 
Slovan Jirkov hrál proti zkušeným Ledvicím, konečný výsledek 3:3 znamená jedenácté místo se šesti body. Aby nešel níž, musí na posledních Černčicích zabodovat.
Tato soutěž měla v sedmém kole na programu hned dvě derby. Černovice doma zaskočila bezbrankovou remízou Březenecká, domácí nyní jedou k dalšímu derby do Klášterce.
 
Zajímavé derby se hrálo ve Strupčicích, kde Klášterec věřil v zisk alespoň bodu, ale domácí zápas rozhodli ve druhé části a vyhráli 5:3! Strupčice jedou do Meziboří, které s SKP Kadaň nehrály pro nezpůsobilý terén.