Proti Souši se téměř celý první poločas zastřelovali, pak už ale svého soupeře vůbec nešetřili a notně si vylepšili celkové skóre na 9:2. Spolu s Děčínem má AFK nyní devět bodů a poskočil na třetí místo. Vedoucí Kadaň má jednobodový náskok.
Úvodní tlak domácích se v průběhu dalších minut změnil ve stálý tlak, ale Souš hrála v zadních řadách kompaktně a disciplinovaně. To byl pro chomutovské hráče v prvním poločase největší oříšek.


Šebkova rána v sedmé minutě letěla těsně nad, Campr hlavičkoval mimo. Střelecky neuspěli ani Baierl, Kostka, Vávra a znovu Baierl.
Hosté se během první půlhodiny hry dostali jen třikrát rychle k rohovému praporku a tam skončili na obraně domácích.
Při dalším průniku Vávry zahrál soušský Kovář rukou a kapitán Cejthamr z penalty otevřel skóre zápasu.


Do druhé půle nastoupili domácí s jinou taktikou. Obrana se zálohou posílala dlouhé míče za soušské obránce a na hře to brzy bylo vidět.
V 52. minutě poslal Vávra přesný centr na nohu Baierla – 1:0, po dvou minutách Kostka tvrdě pálil a Kostka míč v klidu dorážel do sítě – 2:0.
Hezkou akci poté předvedl Šebek, míč poslal do tyče a ten se poté kutálel po brankové čáře. Souš zahrozila dvakrát během šedesáté minuty, Walter s Wagnerem ale neuspěli. To se podruhé v zápase podařilo v 70. minutě Baierlovi – 4:0.


Úspěšný střelec poté přenechal místo mladému Kubešovi, který na křídle soupeře hodně trápil. Právě jeho spolupráce s Moravcem přinesla faul a další penaltu. Na ní šel brankář Patrovský a ten se nemýlil – 5:0.

 

AFK LoKo Chomutov – FK SIAD Souš 5:0

Poločas 1:0. Branky: Baierl 2, Cejthamr z penalty, Kostka, Patrovský z penalty. Rozhodčí: Davignon, Klobása, Mráz. Žluté karty 2:3. Diváků: 150.
Chomutov: Patrovský – Čonka, Šlehofer, Šebek, Cejthamr, Campr (63. Žďánský), Hodas, Baierl (79. Sojčík), Kubánek, Vávra (69. Kubeš), Kostka.


Ohlasy po utkání
Čestmír Řehák, trenér Chomutova: „Souš hrála v první půli disciplinovaně a bylo to pro nás náročné, i přes tlak jsme se nemohli dostat do branky. Pomohla penalta a ve druhé půli změněná taktika i dobrá muška kanonýra Baierla. Dařilo se i ostatním.“
Jan Scheithauer, trenér Souše: „V první půli jsme hráli určenou taktiku a dařilo se. Až nesmyslně vyrobená penalta to narušila. Ve druhé části jsme dvakrát nepokryli útočníky a bylo zle.“