Za pěkného slunečného počasí domácí na svého soupeře vlétli a během úvodních třech minut kopali hned tři rohové kopy. Z nich sice nic nevytěžili, ale v deváté minutě se už radovali. Při další rohové standartní situaci se v pokutovém území dostal k míči Bouček - 1:0.
Hosty to pořádně zaskočilo a na spořického brankáře Kropáče vyslali první nebezpečnější střelu až v devatenácté minutě.
Zvýšit náskok mohli spořičtí fotbalisté ve 27. minutě, ale gólman Kopist Sahula tutovku domácích zmařil.
Běžela třicátá minuta, jeden z obránců hostů uklouzl, nestačil zachytit míč a toho se zmocnil Sukovatý, který zkušeně přehodil brankáře - 2:0.
Před tímto zápasem spořický gólman Kropáč na jaře ještě neinkasoval, ale jeho neprůstřelnost se zastavila na 306 minutách, kdy jej přízemní střelou překonal Hegr.
Spořice to ovšem nepoložilo, zvýšily tlak a Bouček po pěkné přihrávce vrátil domácím dvoubrankové vedení. Výsledek 3:1 se pak do konce poločasu nezměnil.
Rychlý spád měla hra i ve druhé polovině, domácí hráli přesněji a častěji měli míč na kopačkách. Do první šance se ale dostali hosté, Stejskal střílel těsně vedle Kropáčovy branky.
Ke slovu se pak dostali domácí, ale dlouho se nemohli brankově prosadit. Nejprve neuspěl Micák, po něm Rezek, několika povedenými standartkami se blýskl i Pavel Svoboda. Neúnavný Vašina neustále nabíhal do volného prostoru a jeho přesné přihrávky „měly oči“.
V závěru zápasu se domácí konečně gólově prosadili. Vašina utekl po pravé straně, přesnou přihrávkou našel Schöna a ten pečetil na konečných 4:1 pro Spořice. Ty se tak na Kopisty dotáhly a ztrácejí na ně už jen tři body.

 


1. FC Spořice - SK Kopisty 4:1 (3:1). Branky: 9. a 41. Bouček, 30. Sukovatý, 90. Schön. Rozhodčí: Klobása, Bůžek, Zubr. Bez karet. Diváků: 110.
Spořice: Kropáč - Sukovatý (57. Pernekr), Micák, P. Svoboda, K. Rezek (75. Folbrecht) - Kovácz, Vlček, Ferenčík, Vašina - Andres, Bouček (88. Schön).