Účastník 1. B třídy si proti zkušeným domácím hráčům počínal velmi dobře. Hráli soustředěně a vytvářeli si i řadu šancí ke skórování.


Hned v úvodu zápasu se do vedení dostali spořičtí fotbalisté po samostatné akci Boučka. Poté se obě mužstva střídala ve střelbě, hosté se dočkali vyrovnání po nepřesnosti ve spořické obraně, kterou potrestal Braštil.


Ještě do poločasu ale domácí dokázali strhnout vedení opět na svoji stranu, když Pavel Svoboda poslal míč přesně na hlavu Kubíka - 2:1.
Do druhé poloviny udělali trenéři obou týmů několik změn. Havraňští se nejprve dočkali vyrovnání po trefě Veverky, v následujících minutách spořičtí fotbalisté zabrali a svého soupeře zatlačili před branku. Do svého vystřídání měl několik nadějných příležitostí Bouček, ale vždy mu chyběla přesnost. Spořice mohl poslat znovu do vedení Vlček, rovněž neuspěl. V závěru utkání se několikrát vytáhli oba brankáři.


Rozhodující moment přišel po rohovém kopu. Standartku rozehrával Pavel Svoboda, na jeho centr si opět naběhl Kubík a brankář hostů byl bezmocný - 3:2!


Další gól mohl přidat Pavel Svoboda z trestného kopu, tentokrát mířil těsně nad. Zápas nakonec výsledkem 3:2 skončil, na obou týmech bylo ovšem znát, že je začátek sezony a na obranných i útočných akcích se ještě bude muset zapracovat.


1. FC Spořice - SK Kulaci Havraň 3:2 (2:1)
Branky: Kubík 2, Bouček - Braštil, Veverka. Rozhodčí: Čokáš. Spořice: Poloprudský - Petr Svoboda, Mašl, Vlček, Pavel Svoboda - Ferenčík, Kubík, Micák, Bouček - Reif ml., Kubálek.


Další přípravné zápasy Spořic - 22. července: Spořice - Bílina, 25. července: Spořice - Žatec, 1. srpna: Kadaň - Spořice, 9. srpna Spořice - Údlice, 16. srpna: Spořice - Krupka.

Autor: Ludvík Kostrhun