Chomutovští fotbalisté zajížděli k dalšímu diviznímu utkání do Litvínova, odkud dlouho nepamatují, že by přivezli nějaké body. Tentokrát se jim to ale podařilo.


Hráči Chomutova si v úvodu utkání vytvořili mírnou převahu. Vybojovali několik rohových kopů, z trestňáku to zkoušel Eiselt, ale na litvínovského brankáře Pechara nenacházeli recept. Domácí poprvé zahrozili až po čtvrthodině hry, míč do bezpečí vyboxoval gólman Zaťko.
Ve 25. minutě zahrál jeden z domácích hráčů rukou před svým pokutovým územím, po rozehrávce ale skončil míč nad litvínovskou brankou.
Hra se poté přesouvala z jedné strany na druhou, žádný ze soupeřů ale do přestávky skórovat nedokázal.


Do druhé části hry vystřídal chomutovský kouč Heřman Šlajchrta a na hřiště poslal Hornu. Ten se hned zapojil do rozehrávky, v pokutovém území se dostal k míči, vystřelil a míč po zemi doputoval až k levé tyči do sítě - 0:1.


Hra se opět přelévala z jedné strany na druhou, k dalšímu gólu byli blíže opět hosté. V šedesáté minutě totiž unikl po pravé straně Vait a nebezpečně vyzkoušel Pechara. Ten musel vzápětí čelit střele Šebka.


O chvíli později podnikli Litvínovští rychlý útok, po němž bylo vyrovnáno zásluhou Semencovy přesné střely k tyči - 1:1.


V dalších minutách hry domácí i hosté nevyužili několik standartních situací, o vítězný gól se úporně snažili hráči obou celků.


Podařilo se to v 85. minutě hostům - Strouhal poslal obloučkem míč do pokutového území, hlavou si na něj naběhl Šebek a s přispěním teče jednoho z obránců ho poslal do sítě - 1:2!


Domácí ještě zkusili vyvinout tlak, několikrát jim ale do otevřené obrany hosté unikli. Brankáře Pechara nepřekonali, ale cennější bylo to, že vítězství uhájili.


„Byl to zápas dvou soupeřů, kteří se dobře znají. Chomutovští zahráli velmi dobře, chvílemi měli větší převahu. Bojovnost a štěstí přinesly šanci být stále ve hře o postup,“ řekl k utkání bývalý hráč Chomutova, Slavie Praha i české reprezentace Patrik Gedeon, nynější hráč druholigové Dukly Praha.


FK Litvínov - FC Chomutov 1:2 (0:0)


Branky: 64. Semenec - 46. Horna, 85. Šebek. Rozhodčí: Bacík, Hodač, Aubrecht. Žluté karty 4:1. Diváků: 100.
Litvínov: Pechar - Christov, Pošusta, Šafránek, Havlíček, Ševčík (60. Severa), Svoboda, Pour, Mai (75. Hrdlička), Polomský, Semenec.
Chomutov: Zaťko - Vait, Hyneš, Strouhal, Jančárek, Šebek, Heřman, Eiselt, Haviar (90. Ilavskij), Šlajchrt (46. Horna), Harvatovič (75. Doksanský).