Zápas začal za chladného počasí a žádný z týmů se od začátku do žádného zběsilého útočení nepouštěl. O něco aktivnější byli hosté, ale ti nedokázali na domácí obranu nic vymyslet.
Skóre utkání otevřel ve třicáté minutě karlovarský Tichota, který se po sérii rychlých a přesných přihrávek dostal ke střele a domácí gólman Zaťko na míč nedosáhl - 0:1.


Z vedení se ale hosté radovali pouhých deset minut. Poté se v závaru před varskou brankou nejlépe zorientoval Strouhal a jeho střela znamenala vyrovnání.
Za stavu 1:1 se pak odehrál celý druhý poločas, jehož průběh byl podobný tomu prvnímu, kdy se spíše dobře bránilo.
Hodně spornou situaci přinesla 85. minuta. Chomutovský kapitán Doksanský vletěl do pokutového území, jeden z varských obránců jej zezadu srazil na zem, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.


V normální hrací době se tak o vítězi nerozhodlo a ke slovu přišly pokutové kopy. A že jich bylo - diváci jich viděli rovnou čtyřiadvacet!
Prvních čtrnáct penaltových střelců, sedm na každé straně, totiž bez větších obtíží skórovalo (za domácí Doksanský, Eiselt, Ilavskij, Dolejška, Strouhal, Jančárek a Harvatovič), neuspěl až patnáctý hráč, varský Vondráček.
Chomutov tak mohl do druhého pohárového kola poslat Hyneš, ale ani ten neunesl tíhu situace a bývalý chomutovský brankář Četverik jeho nepovedenou střelu vyrazil.


Poté na každé straně uspělo po dvou střelcích (za domácí Vait s Heierem) a za stavu 9:9 přišla řada i na gólmany. Varský Četverik i chomutovský Zaťko svého soka dokázali překonat a penaltový rozstřel tak došel až do dvanácté série.
Začal kapitán hostů Tichota, ale Zaťko jeho střelu vyrazil a domácí kapitán Doksanský pak už s přehledem skóroval a rozhodl tak o tom, že do druhého kola Poháru ČMFS jde na úkor karlovarských Buldoků právě FC Chomutov.


Soupeřem chomutovských fotbalistů měl být vítěz zápasu Slovan Vejprnice - FK Chmel Blšany a očekávalo se, že v pohodě postoupí Blšanští. Domácí Vejprnice ale nečekaně vyhrály 2:1 a budou tak soupeřem Chomutova. Hrát se bude 5. září v Chomutově.