V prvních minutách domácí zatlačili hosty na jejich polovinu. Pozorná obrana v čele s brankářem Zaťkemsi ale s ústeckými šancemi dokázala poradit.
Pak se ke slovu dostali i Chomutovští, blízko ke gólu byl po rohu Jančárek. Tentýž hráč ve 35. minutě tvrdě vystřelil, míč se odrazil k Doksanskému a ten jej poslal do sítě. Rozhodčí ale pro ofsajd gól neuznal.


Chomutovský kapitán Doksanský se dočkal až o pět minut později, kdy za pomoci teče obránce otevřel už regulérně skóre – 0:1.


Ve druhém poločase Ústečtí bojovali o vyrovnání, ale nedařilo se jim a iniciativu opět přebrali hráči FC Chomutov. Je jen škoda, že vypracované šance nedokázali proměnit.


Obrana hostů odolávala až do 85. minuty. V ní se k míči dostal Benčík, využil podklouznutí obránce a podél vybíhajícího gólmana vyrovnal na konečných 1:1.


„Herně jsme domácí mužstvo přehráli. Škoda vypracovaných šancí, ty měly skončit gólem. Přestože se hrálo na normálním travnatém hřišti, bylo to pro obě mužstva důležité utkání. I tento zápas ukázal, jak jsme se v zimním období připravovali. Divizi odstartujeme 15. března proti mostecké rezervě,“ řekl po utkání chomutovský kouč Tomáš Heřman.

 

MFK Ústí nad Labem –

FC Chomutov 1:1 (0:1)

Branky: 85. Benčík – 40. Doksanský. Rozhodčí: Král. Diváků: 100.


Chomutov: Zaťko – Hranička, Jančárek, Strouhal, Cholenský – Hyneš, Harvatovič (65. Šlajchrt), Doksanský, Eiselt – Štípek (46. Heier), Škota. Trenér: Tomáš Heřman.