Domácí fotbalisté od začátku pečlivě střežili teplické útočníky a nechtěli udělat chybu. Poté vyráželi do rychlých protiútoků a z toho se rodily šance. Tu první měl Štípek, pak mohl skórovat i Šebek se Strouhalem. Už po 26 minutách hry musel hřiště opustit chomutovský Hranička, který byl hrubě faulován. Z následného trestňáku poslal Eiselt míč před teplickou branku a Heřman hlavou otevřel skóre.


Vyrovnání měl chvíli poté na noze Rosocha, ale Zaťko perfektně zakročil.


Ve 41. minutě dostal přihrávku Heřman, ten si pohrál s teplickou obranou, míč poslal na volného Heiera a pro něj už nebyl problém trefit prázdnou branku - 2:0.


Druhá část hry začala pro hosty zajímavě. Domácí ztratili míč, hosté se dostali do pokutového území a po faulu brankáře Zaťka se kopala penalta. Tu proměnil Štohanzl.


Domácí fotbalisté i nadále bojovali a snažili se prosazovat herně i střelecky. Do dobré šance se dostal Šebek, po rohovém kopu Strouhal, neuspěl ale ani Štípek.


V závěru tlak hostů sílil, při domácích stálo štěstí, když se po jedné střele míč otřel o tyč. Domácí pak zapnuli a závěr měli plně ve své moci. Další šance si vytvořili Šebek, Heřman i Harvatovič, ale na zasloužené výhře Chomutova 2:1 se už nic nezměnilo.


“Byli jsme si vědomi, že Teplice se nás budou snažit přehrát. Tomu bylo přizpůsobeno i rozestavění. Škoda, že ve druhé polovině hry jsme trochu ztratili na přesnosti. Přesto jsme ale v závěru měli tři šance, které mohli vítězství potvrdit,“ zhodnotil divizní derby chomutovský hrající trenér Tomáš Heřman.


Chomutovští fotbalisté na jaře neprohráli už šest utkání a po skončení zápasu si od diváků vysloužili poděkování potleskem nejen za výhru, ale i za herní projev proti silnému soupeři. Ti, kteří na FC Chomutov zapomínají chodit, mohou jen litovat.