K údivu všech Větrník pořádně provětrával všechny ostatní celky v 1. B třídě, včetně favoritů z Loun nebo Postoloprt. Ty sice vedou tabulku s devítibodovým náskokem, ale ani ony nedokázaly Černovice porazit.


Černovičtí fotbalisté tak mají nečekanou bilanci - ze třinácti zápasů ani jednou neprohráli, mají čtyři vítězství a devět remíz! V podzimním účtování to znamená čtvrté místo s 21 body.


Na třetí Strupčice ztrácí hráčům Větrníku pouhý bod, dva pak na druhou Havraň.


Spolu s dalším nováčkem z chomutovského okresního přeboru, Strupčicemi, přiváděli Černovičtí hráče i trenéry ostatních týmů až k zoufalství. Podzimní neporazitelnost je v B třídě ojedinělý případ.


“Někdy to byly šťastné remízy, několik jich ale na druhou stranu bylo smolných. Takže celkově to je asi takto správně,“ vrací se k podzimnímu tažení černovický trenér Petr Chýle.


Martin Kovácz, manažer a nejstarší hráč týmu, doplňuje: „Velká část týmu spolu hraje řadu let, podzim nám sednul. Máme vyzrálý tým, hráči si hodně rozumí a panuje v něm relativní pohoda. Do jarní části jdeme se zdravým optimismem, postupový celek nejsme a sestupu se obávat nemusíme. Takový zázrak se v Klášterci, aby se dostal před nás, nestane. Výrazně jsme vylepšili zázemí v klubu, zcela přestavěli všechny kabiny. I to je jeden z dobrých signálů pro jaro.“


První zápas čeká na Černovice tento víkend, doma se utkají s Podbořany.