Domácí nastoupili s pěti hráči druhé ligy, kteří měli za úkol udělat vše pro záchranu divize. Nakonec se ukázalo, že se jim to podařilo.


Chomutovští fotbalisté potvrzovali hlavně v prvním poločase roli favorita. Díky výkonu domácího gólmana, který vychytal nejméně tři vyložené góly z kopačky Heřmana, Štípka a Eiselta, udržel pro Sokolov čisté konto.


Celý poločas se hrálo pod taktovkou hostů, jejich pěkné akce domácí často zastavovali jen za cenu faulů. Na sokolovskou branku se valil jeden útok za druhým. Přesnou narážečku předvedli Štípek s Heierem, parádní střelou ji zakončil Eiselt. O další střely se postarali Doksanský s Heřmanem, ale bezbrankový stav platil.


Po dvoudenním dešti bylo hřiště hodně promočené a na mnoha místech se usadila voda, která vadila hlavně technicky vybaveným hráčům.


Druhý poločas měl úplně jiný průběh než ten první. Sokolovští si byli vědomi nutnosti vyhrát, zvýšili aktivitu a z každé pozice stříleli na gólmana Zaťka.
V 66. minutě přišla pro hosty první pohroma, z pravé strany vyslal nechytatelnou střelu přes celou branku Vítek - 1:0.


Hra se vyrovnala, další gól přinesla až 84. minuta a opět do chomutovské sítě. Hosté totiž v nouzi zahráli na rohový kop a po něm Rojka hlavou zvýšil na dvoubrankový rozdíl.


Hned o pár okamžiků později rozehrával chomutovský Eiselt trestný kop, na který si naběhl Štípek a hlavou snížil na 2:1.


Tlak hostů pokračoval, ale do devadesáté minuty se na nepříznivém stavu nic nezměnilo. Naopak ve druhé minutě nastavení se k míči dostal domácí střídající Prchal, který byl na hřišti sotva půl minuty a který pečetil na konečných 3:1 pro sokolovské béčko.


“První část se hrála v naší režii, vyložené šance ale zastavil dobře chytající brankář Sokolova. Pak nás domácí začali přehrávat, což nás dost rozhodilo. Pak jsme opět zvedli hlavu a závěr patřil nám. Snížili jsme na 2:1, ale to už bylo málo a při našem závěrečném tlaku jsme ještě inkasovali,“ řekl po zápase chomutovský hrající trenér Tomáš Heřman.


Baník Sokolov B - FC Chomutov 3:1 (0:0)


Branky: 66. Vítek, 85. Rojka, 90. (+2) Prchal - 86. Štípek. Rozhodčí: Blažke, Jelínek, Platke. Žluté karty 3:3. Diváků: 160.


Chomutov: Zaťko - Hyneš (76. Šlajchrt), Jančárek, Strouhal, Hranička - Heier, Eiselt, Doksanský, Šebek (88. Harvatovič) - Štípek, Heřman.


I přes tuto prohru si Chomutov udržel čtvrté místo v divizní tabulce. Příští zápas sehraje doma v sobotu 24. května od 10.15 hodin, kdy hosí Sokol Brozany.