První střelecké pokusy si připsali chomutovští Heier, Škota a Doksanský, v sedmnácté minutě pak uspěl Škota, který po Strouhalově přihrávce nadvakrát překonal domácího brankáře - 0:1.


Na střelecké časy si poté vzpomněl i chomutovský ostrostřelec Eiselt, který na domácí branku nebezpečně pálil z trestných kopů.


Varnsdorfští fotbalisté byli rychlí, ale jejich střelecká produktivita byla hodně mizivá. A když už něco na branku prošlo, tak mezi tyčemi stál spolehlivý Zaťko.


V posledních okamžicích prvního poločasu mohl náskok hostů zvýšit Cholenský, který si šikovně naběhl do pokutového území, ale hlavou poslal míč těsně nad.


Ani po přestávce bojovnost a aktivita chomutovských fotbalistů neopadla. Domácí ale přidali na důrazu a hra se postupně vyrovnala.


V 53. minutě měl varsndorfský gólman hodně práce s trestným kopem Eiselta, na druhé straně o chvíli později domácí spálili velkou šanci k vyrovnání, když stříleli těsně vedle Zaťkovy branky.


Od 65. minuty hráli domácí v deseti hráčích. To hosté udělali rychlou útočnou akci, poslali míč na vysunutého Štípka a ten byl zezadu sražen obráncem. Trestný kop zahrával opět Eiselt, míč poslal těsně nad břevno.


O pět minut později zahrávali standartní situaci i Varnsdorfští. Zaťko nebezpečnou střelu vyrazil, ale neobsazený Fikejs dorazil míč do sítě - 1:1.


Vyrovnávací gól ale hosty nijak nerozhodil a na domácí se valily další útoky. Pět minut před koncem zápasu unikl po pravé straně chomutovský kapitán Doksanský, poslal míč na hlavu hrajícího trenéra Heřmana a ten zkušeně poslal míč do sítě - 1:2.


Domácí borci ještě přidali na důrazu, ale Chomutovští v klidu drželi míč a generálku před začátkem divizních odvet dovedli do vítězného konce.
“Cílem bylo odehrát tento zápas bez zranění. Generálka se nám před prvním jarním utkáním vydařila. Před zahájením sezony je to určitě plus. V sobotu doma v 10.15 hodin přivítáme béčko Mostu a věříme, že nás přijdou fanoušci povzbudit,“ řekl po utkání hrající chomutovský kouč Tomáš Heřman.


Slovan Varnsdorf -
FC Chomutov 1:2 (0:1)


Branky: 70. Fikejs - 17. Škota, 85. Heřman. Rozhodčí: Šťastný, Pešta, Řečko. Žluté karty 0:1. Červené karty 1:0.


Chomutov: Zaťko - Cholenský, Hranička, Jančárek, Strouhal - Eiselt, Heier, Doksanský, Hyneš - Škota (73. Heřman), Štípek (65. Moravec).