Díky širokému hráčskému kádru a možnosti prostřídání zvládli chomutovští hráči tuto zátěž dobře.
Divizní FK SIAD Most B byl pro AFK LoKo nejsilnějším soupeřem, se kterým se v přípravě setkal. Zkušený domácí celek byl favoritem, ale Chomutovští jej už v prvním poločase zaskočil útočností a čtyřmi šancemi. Ty ale zůstaly nevyužity.
Hráči AFK měli ze hry více než Mostečtí, ti do druhé půle poslali devět nových hráčů a přece jen si vytvořili očekávanou převahu. Zužitkovali ji však jen jednou.
Chomutovští fotbalisté uměli dobře bránit a i nebezpečně zaútočit. K vyrovnání chybělo málo, mostecký obránce v tísni hlavičkoval do vlastní branky, gólman Poloprutský ale míč zázračně vyrazil na roh.
Během utkání v dresu Chomutova nastoupili: Patrovský - Čonka, Šlehofer, Campr, Hodas - Kubánek, Zelinka, Kostka, Šebek - Vávra, Baierl. Střídali: Kopta, Klier, Podroužek, Mareš a Sojčík.
Odpolední zápas proti Sokolu Horní Jiřetín měl jednu velkou zajímavost, v týmu AFK LoKo Chomutov totiž jako host nastoupil zkušený Patrik Gedeon, bývalý hráč pražské Slavie i reprezentace České republiky.
Hra se chomutovským fotbalistům dařila, diktovali tempo hry, měli lepší pohyb po hřišti a postupně svoji převahu vyjadřovali i brankově.
V prvním poločase Šebek proměnil pokutový kop, ve druhé části skóroval tvrdou táhlou střelou Čonka, skóre pak šikovným lobem uzavřel Kubánek. Tomu se v přípravném období střelecky hodně daří.
V dresu Chomutova nastoupili: Číž - Šlehofer, Šorsák, Kubík, Hrubý - Podroužek, Žďánský, Gedeon, Šebek - Kubánek, Sojčík. Střídali: Čonka, Mareš, Veselý, Ginter, Patrovský.
“Dostali jsme od divizního Mostu nabídku na zápas a to se neodmítá. Byl to skutečně silný a zkušený soupeř. Těsná prohra je zatím v přípravě jediná a nás nemrzí. Tempo utkání jsme vydrželi a odpoledne v Jiřetíně dokázali, že při širokém kádru hráčů lze v tomto období zvládnout i druhý zápas. To konec konců potvrdil i nedávný turnaj ve Spořicích,“ řekl po zápasech chomutovský trenér Čestmír Řehák.
“Na LoKo mám řadu dobrých přátel a když mi nabídli abych za ně nastoupil, udělali mi radost. Myslím, že jsme si všichni zahráli dobrý fotbal s dobrým výsledkem. Áčko v krajském přeboru a myslím že i B tým v 1. A třídě budou patřit nejméně mezi ty dobré,“ pochválil své kamarády Patrik Gedeon.
Fotbalisty AFK LoKo čeká ještě několik přípravných zápasů. Včera odpoledne hráli na hřišti nováčka 1. B třídy Větrníku Černovice.
O nadcházejícím víkendu je pak čekají přípravné zápasy dva – v sobotu 5. srpna hrají ve Spořicích a o den později pak v Klášterci.
Krajský přebor startuje v sobotu 11. srpna.