Domácí hráči měli jasný cíl, zvítězit a od začátku za tím šli. Od úvodního hvizdu se Chomutovští nastěhovali před toužimskou branku, obrana hostů odolávala až do sedmnácté minuty. To Heřman nacentroval na Hraničku a bylo to 1:0.

Neuběhly ani dvě minuty a po centru Šebka orazítkoval břevno Heřman, hned poté střílel těsně nad Horna. Skóre se opět měnilo „až“ ve 24. minutě. Ilavskij dostal míč do běhu na levou stranu, vystřelil přes šíři branky a překvapený gólman hostů nezareagoval – 2:0.

Běžela 29. minuta a další útok Chomutova, na jehož konci byl skórující Šlajchrt – 3:0. A to ještě nebylo vše! Ve 31. minutě zahrávali Chomutovští rohový kop, ideálně si na něj naběhl Heřman a bylo to 4:0. Všechny čtyři góly padly v rozmezí mezi 17. a 31. minutou…

Hosté poprvé vyzkoušeli pozornost brankáře Zaťka až po půl hodině hry, Kalin mířil nad. Do závěru první půle mohli čtyřbrankový náskok ještě navýšit Horna s Heřmanem, stav 4:0 platil ale až do přestávky.

Do druhé půle nastoupil Haviar za Šlajchrta a hned se zapojil do rychlých útočných akcí. Toužimští zkusili také zaútočit, ale na chomutovskou obranu nemohli najít recept.

Nepříjemný moment přinesla 54. minuta, v níž se nešťastně zranil domácí obránce Hranička a sanitkou byl odvezen do nemocnice.

Tempo hry se trochu uklidnilo, většina útočných akcí končila odkopem od branky nebo rohovým kopem. Opět udeřilo v 72. minutě, kdy po levé straně unikl Šebek, přesně nacentroval na Heřmana a ten si připsal svojí druhou přesnou trefu v utkání – 5:0.

Hned o dvě minuty později vznikl před zkoprnělou toužimskou obranou závar, k míči se dostal Haviar a bylo to už o šest gólů.

Definitivní podobu výsledku pak dala 88. minuta. Hosté v ní faulovali Eiselta, k pokutovému kopu se postavil brankář Zaťko a jeho nechytatelná střela pod břevno znamenala vítězství 7:0. A to mohli být hosté rádi, že v Chomutově inkasovali pouze sedmkrát. Chybělo opravdu málo a mohli odjet domů s potupnou desítkou…

„Odehráli jsme utkání přesně tak, jak jsem před zápasem řekl. Bojovat, nic nenechat náhodě a především zajistit další body do tabulky. Podařilo se nám vše, jak jsme chtěli. Celý tým odehrál zápas s plným nasazením a patří mu za to pochvala. Škoda zranění Hraničky. Na domácím trávníku jsme na jaře ještě nedostali gól a to je určitě další plus,“ zhodnotil utkání chomutovský hrající kouč Tomáš Heřman.

FC Chomutov – SK Toužim 7:0 (4:0)

Branky: 17. Hranička, 24. Ilavskij, 29. Šlajchrt, 31. a 72. Heřman, 79. Haviar, 88. Zaťko z penalty. Rozhodčí: Stumpf, Kořínek, Kapoun. Žluté karty 0:2. Diváků: 383.

Chomutov: Zaťko – Hranička (54. Jančárek), Ilavskij, Šebek, Vait, Hyneš, Eiselt, Strouhal, Šlajchrt (46. Haviar), Horna (84. Harvatovič), Heřman.