Atraktivní derby loňského vítěze druhé ligy (Louny) a loňského účastníka první ligy (Chomutov) hodně ovlivnilo veliké množství neproměněných šancí hostů, díky čemuž se z vítězství 30:26 radovali Lounští.


“Do půlky prvního poločasu to bylo vyrovnané utkání, jinak nám selhali střelci a nepodrželi brankáři,“ smutní chomutovský trenér Michal Sehrig.
V devatenácté minutě byl totiž stav vyrovnaný 8:8, poté nastoupil do lonské branky bývalý chomutovský gólman Hacker a hostující střelci proti němu zcela selhali. Závěr poločasu vyhráli Lounští 9:2 a poločas tak 17:10.


Těchto jedenáct minut prakticky rozhodlo o vítězi. Chomutovští se snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale místo hry se spíše soustředili na komentáře s rozhodčími a nechali se tak zbytečně rozhodit. „Měli jsme mnoho technických chyb, což domácí trestali. Neproměňování vyložených šancí je varující,“ dodal trenér Sehrig.


TJ Loko Louny – HK Chomutov 30:26 (17:10)


Chomutov: Chochola, Kurial – Klouček 6 gólů, P. Vaněk 4, Jin. Bada 3, Jar. Bada 3, Šopejstal 3, Bartásek 2, Jiřík 2, Pošta 1, Fric 1, Škuba 1, Čaprnda, Shrbený.