Domácí chtěli hned z úvodního výkopu překvapit brankáře Zaťka, míč ale skončil v autu. Po rozehrávce se k míči dostal Horna, přihrál Rusetskému a ten ještě v úvodní minutě střelou bez přípravy otevřel skóre.


Tlak na obranu domácích sílil. V desáté minutě poslal Šlajchrt míč Eiseltovi a ten pohotově rozvlnil toužimskou síť podruhé.
Na branku domácích se valil jeden útok za druhým. Další gól padl z kopačky Rusetského, kterému připravil míč Šebek.


Toužimští fotbalisté se v prvním poločase dostali na dostřel Zaťkovy branky pouze ve třech případech, chomutovský gólman si ale se všemi střelami poradil. Když už se chýlilo k přestávce, hosté ještě jednou zaútočili a přesná střela Horny znamenala poločasové vedení 4:0.


Také druhý poločas zahájili chomutovští hráči útočnými akcemi, další rychlý gól si připsal Rusetski, který tak zkompletoval hattrick, který znamenal vedení 5:0!


V průběhu druhé půle mohli již tak drtivé vedení hostů zvýšit Škota, Jančárek, Moravec i střelec Rusetski. Další gól ale padl až tři minuty před koncem zápasu a tentokrát do chomutovské sítě. Obrana hostů nechala ve skrumáži před svoji brankou skórovat Hoťka, jeho gól už ale nic na první prohře Toužimi v této sezoně nezměnil.


SK Toužim - FC Chomutov
1:5 (0:4)


Branky: 87. Hotěk - 1., 39. a 47. Rusetski, 10. Eiselt, 44. Horna. Rozhodčí: Langr, Martínek, Bohatý. Žluté karty 3:1. Diváků: 600.
Chomutov: Zaťko - Hranička, Strouhal, Hyneš, Šebek - Harvatovič, Eiselt, Rusetski, Šlajchrt - Ilavskij, Horna. Střídali: Škota, Jančárek, Moravec. Trenér: T. Heřman.


“Hned od začátku jsme si vytvořili tlak a z toho padly také rychlé góly. Všichni odehráli utkání s plným nasazením a to bylo podstatné. Patří jim poděkování, vysoké vítězství je pozvánkou i pro další zápas, v sobotu proti Kladnu B,“ řekl po závěrečném hvizdu chomutovský trenér Tomáš Heřman.
Autorem hattricku byl mladý útočník Chomutova Rusetski. „Nepamatuji si, že bych vstřelil v jednom utkání tři branky. Podstatné bylo to, že jsem proměnil dobré přihrávky. Těší mne, že se nám podařilo porazit favorizovaného soupeře.“