Domácí se každoročně posilují o bývalé ligové hráče, tentokrát o Marka Smolu. Ten působil v tehdy druholigovém Chomutově, naposledy v prvoligové Plzni.


Chomutovští fotbalisté měli vynikající nástup. Domácí hned dvakrát faulovali, hosté se tak dostali před pokutové území a po trestném kopu otevřel skóre Strouhal. Běžela 23. minuta, hosté zahrávali další trestný kop a Šebek zvyšoval na 2:0!


V polovině zápasu Chomutovští vypracovali další pěknou akci, hlavou si na míč naběhl Šlajchrt a domácí brankář Přibyl byl překonán potřetí. K překvapení všech ale asistent rozhodčího Pastyřík zvedl praporek a signalizoval ofsajd. Mohlo být rozhodnuto, ale dál se pokračovalo za stavu 0:2.

„Rozhodčí mi upřeli gól, který podle mne byl regulérní. Obránce, který byl přede mnou, ustupoval. Škoda, mohlo to být rozhodující,“ vrací se ke spornému momentu Martin Šlajchrt.


Mezitím se hra domácích začala zlepšovat. Trenéři Jiren poslali do hry Jana Krause, což se později ukázalo jako rozhodující tah. Po nedůsledném odkopu chomutovských obránců totiž gólem do šatny snižoval na 1:2.


Ze druhé půle uběhlo jen pár minut a Kraus dokázal vyrovnat na 2:2. O dalších pár minut později zapomněla obrana na volného Jandzíka a ten poslal Jirny poprvé v zápase do vedení - 3:2!


Chomutovští zvýšili tempo, snažili se střílet, ale vyrovnání se nedočkali. Naopak domácí vybojovali dva rohové kopy a po jednom z nich zvyšoval na dvoubrankový náskok Jindrák.


Trenér hostů Heřman poslal do hry dva nové hráče do útoku, Haviara s Ilavským a prvně jmenovaný hráč v 68. minutě snižoval na 4:3 pěknou střelou k pravé tyči.


Hosté si vypracovali i další šance, ale ty bohužel neproměnili. Naopak Kraus zkompletoval hattrick gólem na 5:3. Bojovnost Chomutova neustala ani za tohoto stavu, v nastavení přesně hlavičkoval Vágner - 5:4, ale na bod to již nestačilo, protože po dalších dvou minutách rozhodčí zápas ukončil.


SK Viktoria Jirny - FC Chomutov 5:4 (1:2)


Branky: 45., 48. a 75. Kraus, 50. Jandzík, 59. Jindráček - 1. Strouhal, 23. Šebek, 68. Haviar, 90. Vágner. Rozhodčí: Kubec, Pastyřík, Janoch. Žluté karty 4:2. Diváků: 100.


Chomutov: Zaťko - Hranička (66. Ilavskij), Šebek, Vait, Hyneš, Eiselt, Strouhal, Horna (66. Haviar), Harvatovič, Šlajchrt (83. Jančárek), Vágner. Trenér: Heřman.

Autor: Ludvík Kostrhun