Po prvním útoku odpověděli hosté a Sýkora po zemi mířil tam, kam Patrovský nedosáhnul. Než se ale z rychlého vedení stačilili potěšit, bylo ve druhé minutě srovnáno. Hodas se protlačil mezi dvěma obránci, našel volného Koptu a ten se na hranici malého vápna nemýlil. Další minuta Hodasovi nepřála, z levé strany těsně minul branku.


Tohle Modrou dostatečně vylekalo a začala hrát víc do těla a přerušovat hru. Proto se další útočná akce povedla Vávrovi až po deseti minutách, kdy pálil z 25 metrů k tyči. Vaňák na ni dosáhnul. Potom byl blízko gólu znovu Kopta, ale na centr Vávry v pádu dosáhnul jen slabě a Vaňák znovu zachránil. Domácí si vytvořili potřebný tlak, hosté ze svých útoků získali jen dva rohové kopy.
Důrazný tlak LoKo ukázala ve 20. minutě. Výborně hrající Hodas si poradil s obranou, dostal se do šance a nezištně nahrál ještě lépe postavenému Vávrovi. Ten zcela spravedlivě zařídil vedení 2:1.


I když terén byl rozmáčený, LoKo to viditelně vadilo méně. Z dalšího tlaku Cejthamr hlavičkou jen těsně minul levou tyč, Kubánek dalekonosnou střelou natáhnul dobrého Vaňáka v brance Modré. Jeho spoluhráči se na dostřel už nedostali, útoky Chomutovských stále častěji přerušovali faulováním. I proto ve 39. minutě musel ze hřiště domácí Žďánský.
Druhou půli zahájil tvrdou střelou obránce Čonka a znovu Vaňák zachraňoval od pohromy. Pak sice Modrá dvakrát zahrozila, ale jen před pokutové území. Tam vše skončilo. Faulů z jejich strany přibývalo, některé byly na hraně. LoKo cítila svoji převahu, Kubeš si vyzkoušel v 52. minutě nůžky a přestřelil. Přesně zakončil a také potrestal fauly hostí po přímém kopu Šlehofer. Centr Vávry stačilo jen šikovně prodloužit.
Pečlivá práce domácí obrany hostím nic důrazného nedovolila, naopak Čonka se pokusil znovu o tvrdou střelu, po které se kopal roh. Terén se ale rychle zhoršoval, pohyb a kontrola míče byla čím dál těžší. Přesto předvedli domácí hezkou akci po ose Hodas - Vávra - Kubánek. Jeho střelu opět zneškodnil Vaňák.


Modrá mohla utkání zkomplikovat v 76. minutě, trio jejich útočníků nenašlo odvahu vystřelit a ani pozdější hlavička Cermana Patrovského nepřekvapila.
Závěr patřil znovu domácím, kdy Vávra naslepo nahrával do malého vápna. Tam na míč nikdo nedosáhnul.
Chomutov se posunul výhrou na páté místo, nyní zajíždí do Proboštova, který prohrál v Žatci.

AFK LoKo Chomutov – Jiskra Modrá 3:1


Poločas 2:1. Branky: Kopta, Vávra, Šlehofer – Sýkora. Rozhodčí: Milichovský, Materna, Marcel. Žluté karty 2:2. Diváků: 80.
Ohlasy po utkání
Petr Fridrich, trenér Modré: „Nyní hrajeme v silně kombinované sestavě a tomu odpovídala i taktika. Konfrontace dopadla lépe pro domácí, byli skutečně lepší.“
Čestmír Řehák, trenér Chomutova: „Modrá má v útoku nebezpečné střelce. Taktika byla, nedat jim příležitost. Také my jsme nebyli kompletní, ale na trávníku to poznat nebylo. Všichni v tomto zápase obstáli, chyby dělali hosté, my se jich vyvarovali.“