Vše bylo jasné už v prvním poločase! Fotbalisté německého týmu SK Neukirchen hrající Oberligu (sedmá nejvyšší soutěž v Německu, poz. red.) nestačili na domácí Chomutov a už po prvním poločase prohrávali 0:5. I když si příležitosti vypracovali, gól nevstřelili a nakonec odešli poraženi 0:8. Chomutovští si tak před posledním přátelským zápasem (sobota, 4. března s Karlovými Vary) připsali první výhru v zimní přípravě.

Start divize

„Byl to pro nás dobrý trénink. Soupeř nebyl tak kvalitní jako předcházející týmy. Dali jsme góly, sebevědomí by nám mohlo trošku vzrůst. Teď už směrujeme vše k prvnímu utkání divize, které nás čeká za dva týdny. Musíme ještě zapracovat, máme docela těžký los. Ale myslím, že to zvládneme," věří týmu před startem jarní části trenér Pavel Chaloupka.

V sobotním utkání, 25. února, s německým týmem nebylo co řešit. Domácí si s chutí zastříleli, třikrát se gólově prosadil Martin Boček. Když si hosté vypracovali příležitost, buď vše zachránil Radek Zaťko nebo hosté mířili mimo branku. A tak opět dostali příležitost „mladí". „Opět jsme dali příležitost mladým hráčům. I předloni nastoupili mladí jako Kunart nebo Polcar. Ti kluci jsou pracovití, poctivě s námi trénují a půjdou nahoru. Ale samozřejmě, jejich cesta do základu bude ještě nějakou dobu trvat," odpověděl na otázku, jakou šanci mají mladí hráči dostat se do základu, trenér FC.

Poslední příprava s Karlovými Vary

Nadcházející sobotu čeká na chomutovské fotbalisty poslední přípravný zápas. Opět na hřišti u Moniky se utkají s vedoucím týmem divize A Karlovými Vary. Půjde už o generálku na jarní část divize, soutěžní utkání se neúprosně blíží.

„Osu mužstva, která nastoupí do prvního zápasu, už máme. V kádru je osmnáct lidí, chtělo by to ještě doplnit, aby se kádr zkvalitnil. Chtěl bych ještě dva hráče, jednoho do útoku, protože máme dlouhodobě zraněného Polcara, a druhého do záložní řady," plánuje před startem divize Pavel Chaloupka.

FC Chomutov - SG Neukirchen/Erzgebirge 8:0 (5:0)

Góly: Boček 3, Zahradník, Kubík, Chaloupka, Dolejška, T. Janošík
Rozhodčí: Kratina
Diváci: 30

FC Chomutov: Zaťko - M. Chaloupka, Kubík, Dolejška, Grubiša, Čížkovský, Klimeš, Gedeon, Šujan, T. Janošík, Boček, střídali Rohla, Šebek

L. Kostrhun