V charitativním utkání na podporu Vladimíra Mikuláše, které se koná v pondělí 12. června v chomutovské sportovní hale, mohou diváci čekat zvučná jména ze zelených trávníků. Jedním z fotbalových reprezentantů, kteří se tam představí, je i sparťanský brankář Tomáš Koubek.

„Nemohl jsem zůstat stranou, Vláďa Mikuláš pro mě není pouze masérem reprezentace, ale musím říci, že je to i můj kamarád,“ vysvětluje 24letý strážce branky letenského klubu. „Když jsem se o chomutovském utkání dozvěděl, neváhal jsem ani vteřinu, jestli se ho zúčastním. Věřím, že to bude fajn propagace, že si to Vláďa užije a také, že přijde hodně diváků,“ vzkazuje.

Utkání reprezentace ČR (v červeném) proti Rumunsku
V Chomutově si to rozdá fotbalová a futsalová reprezentace

Čtyřicetiletý Vladimír Mikuláš patří k předním odborníkům na sportovní a rekondiční masáž a v roli fyzioterapeuta působí u fotbalové i futsalové reprezentace. Před několika měsíci mu byla diagnostikována zatím nevyléčitelná nemoc ALS, způsobující degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy. Mikuláš se však rozhodl s ní bojovat a fotbalisté a futsalisté mu v tom chtějí pomoci v rámci projektu Futsal za život, jehož je chomutovské utkání součástí.

Účast na charitativním utkání potvrdila v minulých dnech řada reprezentantů, např. Theo Gabre Selassie (Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Daniel Pudil (Sheffield), Marek Suchý (Basilej), Milan Škoda (Slavia), Michael Krmenčík (Plzeň), Martin Pospíšil (Jablonec) a jedná se i o účasti dalších. „To, že se bude hrát na parketách, neřeším,“ vysvětluje Koubek, který je na jiný povrch připravený. „Konfrontace s futsalisty bude zajímavá, když to člověk vidí v televizi, je poznat, že je to něco jiného. Ale těším se na to.“

Jedenáctiletý Matyáš podstoupil náročnou léčbu
Matyáš bojuje s vážnou nemocí. Futsalisté pro něho pořádají sbírku

„Pokusíme se také Vláďovi předat co nejvíc pozitivní energie, kterou v boji s ALS potřebuje. Sám to skvěle zvládá, výborně se k boji s nemocí postavil. Rádi se s ním v Chomutově uvidíme a podpoříme ho,“ vzkazuje brankář Tomáš Koubek.

Vstupenky na utkání jsou od středy v prodeji v pokladně chomutovské haly a v Městském informačním centru v Chomutově. Jejich cena je 100 korun a veškerý výtěžek z akce půjde ve prospěch transparentního konta projektu Futsal za život.

Proč charitativní akci pořádají? Fyzioterapeut fotbalové a futsalové reprezentace Vladimír Mikuláš onemocněl nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu (ALS). Oba reprezentační týmy se rozhodly, že svému kamarádovi pomohou v boji o život. Proto se projekt Futsal za život rozhodl, že v pondělí 12. června uspořádá v Chomutově charitativní utkání reprezentantů. Organizátoři chtějí, aby akci podpořilo co nejvíce lidí, a tak reprezentanti změří své síly na palubovce městské sportovní haly. Tato jedinečná podívaná, ke které v podobném rozměru nikdy v minulosti nedošlo, se odehraje v pondělí 12. června 2017 v městské sportovní hale od 18.30 hodin.